Sama Çalışkan, Gençlik Olimpiyatları'nda - Son Dakika
Spor

Sama Çalışkan, Gençlik Olimpiyatları'nda

Sama Çalışkan, Gençlik Olimpiyatları\'nda

Çin'de yapılacak Gençlik Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Isparta'nın sporcusu milli boksör Sama Çalışkan, sponsoru IYAŞ tarafından plaketle ödüllendirildi.

05.05.2014 20:34

Çin'de yapılacak Gençlik Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Isparta'nın sporcusu milli boksör Sama Çalışkan, sponsoru IYAŞ tarafından plaketle ödüllendirildi.

Ödül törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Sema Çalışkan'ın 11-24 Nisan 2014 tarihinde Bulgaristan'da yapılan Gençler Dünya Boks Şampiyonası'nda ülkemizi 75 kiloda gururla temsil ettiğini belirterek, "Ağustos ayında Çin'de yapılacak olan Dünya Gençlik Olimpiyatları oyunlarına katılmaya hak kazanmıştır. Bu aynı zamanda bayanlar kategorisinde bir ilktir. Daha önce boksta bayan olarak olimpiyatlarda mücadele eden sporcumuz olmamıştır. Sema Çalışkan kızımız bizimle birlikte şimdiye kadar müthiş bir kariyer yapmış, sürekli üstüne katarak başta IYAŞ olmak üzere İlimizi ve ülkemizi gururlandırmıştır. Şimdiye kadar üç Türkiye şampiyonluğu, bir Avrupa 3'üncülüğü, bir Dünya 3'üncülüğü kazanmıştır. Hem antrenörümüzü hem de sporcumuzu canı gönülden kutluyorum" dedi.

Milli boksör Sema Çalışkan da, "Ülkeme en iyi olimpiyat vizesini kazandırmaktan dolayı çok mutluyum. Yoğun bir kamp dönemi sonucunda bu başarıyı elde ettik. İnşallah olimpiyatlarda da iyi bir dereceyle ülkeme bir ilki kazandırmak istiyorum. Burada benim için toplanmış olan herkese ve özellikle IYAŞ'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Sema Çalışkan'a plaket takdim edildi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sama Çalışkan, Gençlik Olimpiyatları'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement