Sivasspor-Fenerbahçe Maç Özeti ve Golleri - Son Dakika
Spor

Sivasspor-Fenerbahçe Maç Özeti ve Golleri

Sivasspor-Fenerbahçe Maç Özeti ve Golleri

Süper Ligi'in 20. haftasında Sivasspor-Fenerbahçe'yi kendi evinde ağırladı.

09.02.2014 13:02

Spor Toto Süper Lig'in 20.haftasında Sivasspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek . Saat 19:00'da başlayacak olan maçı canlı LİG TV'den izleyebilirsiniz. Süper Ligi'in 20. haftasında Sivasspor-Fenerbahçe'yi kendi evinde ağırladı. Sivasspor-Fenerbahçe maçının özeti ve gollerini izle.

Kadroda şu isimler yer alıyor:

Volkan Demirel, Mert Günok, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Bruno Alves, Mehmet Topuz, Cristian Baroni, Samuel Holmen, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Alper Potuk, Salih Uçan, Raul Meireles, Emre Belözoğlu, Dirk Kuyt, Moussa Sow.

SİVASSPOR YEMEK VERDİ!

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, yarın oynanacak Sivasspor - Fenerbahçe maçı için kente gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere yemek verdi. Yarın Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak maç öncesi Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz tarafından Sivas Ticaret Odası'nda organize edilen yemeğe Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte Genel Sekreter Mahmut Uslu, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Erkan, Metin Doğan ve Yalçın Haker katıldı.

SİVAS'TA YILDIRIM'A BÜYÜK İLGİ VARDI!

Süper Lig'in 20'inci haftasında Sivasspor'un konuğu olacak Fenerbahçe kafilesi Anadolu Jet'e ait özel uçakla Sivas'a geldi. Saat 15.55'te iniş yapan kafilede havaalanından önce Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet çıktı. Ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler çıkış yaptı. Kafileyi Sivas Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ergüder Sümbüloğlu ve dernek yöneticileri çiçekle karşıladı. Dernek üyeleri Başkan Aziz Yıldırım ve teknik direktör Ersun Yanal'a çiçek verdi. Alana giren bazı Fenerbahçe taraftarları da teknik heyet ve futbolculara kendi düşüncelerini yazdıkları motivasyon içerikli notları verdi. Havaalanının çıkışında biriken 200 dolayındaki Fenerbahçe taraftarları da tezahüratlar ile takımlarına destek verdi. Taraftarlar alandan çıkış yapan Başkan Aziz Yıldırım'a büyük sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarları selamlayan Başkan Yıldırım ellerini sıktı. Karşılaşma sonrası futbolcu ve teknik heyet Fenerbahçeli futbolcular takım otobüsüne, Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler ise bir başka otobüse binerek kent merkezine hareket etti. Takımın kalacağı Büyük Otel önünde de futbolcular ve yönetim kurulu üyelerine taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

17 maçta 64 gol

Fenerbahçe ile Sivasspor arasındaki maçlar genelde bol gollü geçiyor.

İki takım arasında Süper Lig'de yapılan 17 maçta toplam 64 gol atıldı.

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 42, Sivasspor ise 22 kez fileleri havalandırdı, futbolseverler toplamda 64 gole tanık oldu. Maç başına gol ortalaması 3,76 olarak gerçekleşti.

Sivas'taki maçlar

İki takım arasında Sivas'ta yapılan 8 lig maçında deplasman takımı Fenerbahçe 4, evsahibi Sivasspor 2 kez galip gelirken, 2 maç da berabere bitti.

Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki maçlarda Fenerbahçe 18, Sivasspor ise 12 gol attı.

Geçen sezon Sivas'taki karşılaşma golsüz sona erdi.

En farklı skorlu galibiyetler

Fenerbahçe, Sivasspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2009-2010 sezonunda Sivas'ta 5-1'lik sonuçla aldı.

Sivasspor ise 2011-2012 sezonunun ilk yarısındaki maçtan 2-0 galip ayrıldı.

Öte yandan, 2010-2011 sezonunun son maçında Fenerbahçe'nin deplasmanda 4-3 galip gelerek şampiyonluğunu ilan ettiği ve bu sezonun ilk yarısında İstanbul'da Fenerbahçe'nin 5-2 kazandığı karşılaşmalarda atılan 7'şer gol, iki takım arasındaki en gollü müsabakalar olarak kayıtlara geçti.

Sivasspor'un "4 büyükler"e karşı karnesi

Süper Lig'de 9. sezonunu yaşayan Sivasspor, yarın yapacağı Fenerbahçe maçıyla ligde ''4 büyükler''e karşı 69. sınavını verecek.

Süper Lig'de 2005-2006 sezonundan itibaren mücadele eden kırmızı-beyazlılar, yarın Fenerbahçe'ye karşı ligdeki 18'inci randevusuna çıkacak. Yiğidolar, bugüne kadar Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş ile de ligde 17'şer kez karşılaştı. Sivasspor, "4 büyükler'' ile son 9 sezonda ligde yaptığı 68 maçta 16 galibiyet (1'i hükmen), 15 beraberlik elde etti, 37 kez de sahadan yenik ayrıldı.

Sivasspor'un ''4 büyükler'' içinde en başarısız olduğu ekip Galatasaray oldu. Galatasaray ile ligde 17 kez karşılaşan kırmızı-beyazlılar, rakibine karşı 2 defa galibiyet sevinci yaşadı. Galatasaray'a 12 kez yenilen Sivasspor, 3 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda Galatasaray'ın 35 golüne, Sivasspor 16 golle yanıt verdi.

Galatasaray'ı son olarak 2010-2011 sezonunun ilk haftasında Sivas'ta 2-1 mağlup eden Sivasspor, sarı-kırmızılı ekiple bu maçtan sonra Süper Lig'de yaptığı 6 maçtan da yenik ayrıldı. Kırmızı-beyazlılar, İstanbul'da rakibiyle yaptığı 8 lig maçını da kaybetti.

Galatasaray'a karşı ligde 2 galibiyet elde edebilen Sivasspor, Fenerbahçe'yi ise 3 kez mağlup etti. İki ekip arasındaki 17 maçtan 11'inde Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı, 3 maç berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Sivasspor 22, Fenerbahçe 42 gol kaydetti.

Yiğidolar, Beşiktaş ile yaptığı maçlarda ise ilginç bir istatistiğe imza attı. Rakibini 5 kez mağlup eden Sivasspor, bu galibiyetlerin 4'ünü 1-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar karşısında Sivas'ta sadece 1 kez kazanan kırmızı-beyazlılar, ligde 7 defa yenildiği rakibiyle 5 kez de berabere kaldı.

Sivasspor, Trabzonspor'u ise 1'i hükmen olmak üzere 6 kez mağlup etmeyi başardı. Rakibine 7 defa mağlup olan kırmızı-beyazlılar, 4 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

En farklı yenilgi de galibiyet de Trabzonspor'a karşı

Kırmızı-beyazlılar, "4 büyükler"e karşı en farklı mağlubiyetini, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'a (6-1) karşı aldı. Sivasspor, 2009-2010 sezonunda sahasında Fenerbahçe'ye 5-1, 2011-2012 sezonunda da iç sahada Galatasaray'a 4-0 mağlup olmuştu. Yiğidolar, "4 büyükler"e karşı en farklı galibiyetlerini ise 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında biri hükmen olmak üzere 2 kez 3-0'lık skorlarla Trabzonspor'a karşı elde etmişti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Sivasspor-Fenerbahçe Maç Özeti ve Golleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement