FATİH KURT - Samsun'un Alaçam ilçesinde kurulan Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Softbol Takımı'nın oyuncuları, Türkiye şampiyonalarında başarılı olup milli takıma yükselmeyi hedefliyor.
Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından bir süre önce kurulan softbol takımı, yaşları 16-20 arasında değişen 25 genç kızdan oluşuyor. Tüm oyuncularının softbolla yeni tanıştığı takım, çalışmalarını antrenör Gülseli Uysal yönetiminde ilçedeki futbol sahasında gerçekleştiriyor.
Takım oyuncularından Rabia Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün açtığı wushu kursuna giderken softbol ile tanıştığını, kurulan takımda da yer aldığını söyledi. Takımın geçen yıl ekim ayında kurulduğunu ve iki ay sonra Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılan Türkiye Beyzbol ve Softbol Şampiyonası'na katıldıklarını belirten Rabia, burada tecrübe edindiklerini anlattı.
Sporla ilgili olduğunu ama o dönem softbolu bilmediğini dile getiren Rabia, şunları kaydetti:
"Takıma katılmadan önce softbolu hiç duymamıştım. Hocalarım 'yaparsın' deyince başladım ve güzel oldu. Softbolda milli olmak, beden eğitimi öğretmenliği okumak istiyorum. Bana çok büyük katkısının olacağını düşünüyorum. Devam edeceğim, bırakmayacağım. Bu spora kardeşimle geliyorum, ailem de çok destek veriyor. Bu sporu Alaçam'a kazandıran Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ederiz. Derece elde ederek teşekkürlerimizi daha iyi sunacağız."
Rabia, softbolun halk tarafından pek bilinmeyen bir spor dalı olduğuna dikkati çekerek, insanların duyunca "o ne" şeklinde tepki verdiğini söyledi. Bu sporun ismini, kendilerinin duyuracağına işaret eden Rabia, "Biz başladık. Şu an Alaçam softbolu tanıyor, ne olduğunu biliyor. Beyzbola kulak dolgunluğu var. Softbolu da kadın versiyonu olarak anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Amacımız softbolu Türkiye'ye tanıtmak"
Takım oyuncularından Aleyna Şahin ise fotoğrafçılık yaptığını, softbolu tanıdıktan sonra takımda yer aldığını belirtti.
Bu sporu ilk kez internette gördüğünü kaydeden Şahin, "Şimdi ise oynuyorum. Wushudan hocalarımızın bilgilendirmesiyle softbola başladım. Pek çok insan ne olduğunu bilmiyor. Beyzbolu filmlerden biliyorlar. Biz de beyzbolu örnek göstererek yaptığımız sporu anlatıyoruz. Amacımız softbolu bütün Türkiye'ye tanıtmak ve katıldığımız şampiyonalarda başarı elde etmek." diye konuştu.
Antrenmanları futbol sahasında yapıyorlar
Softbol ve beyzbol sahalarının Türkiye genelinde pek bulunmaması nedeniyle Alaçam'daki softbol takımı da antrenmanlarını futbol sahasında gerçekleştiriyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Softbol Takımı'nın, Karadeniz'in tek softbol takımı olduğunu belirtti.
Beyzbol ve softbol arasındaki esas fark beyzbolun erkek, softbolun ise kadınlar arasında oynanması olarak dikkati çekiyor. Takımların dokuzar kişiyle karşı karşıya geldiği iki branştan softbolda, saha ölçüleri ve ekipman boyutları beyzbola göre daha küçük. Takımların amacı, dört kalenin bulunduğu sahada sırayla atış yapıp kaleleri geçerek sayı elde etmeye çalışmak. Softbol, beyzbola göre daha yumuşak bir topla oynanıyor.
Son Dakika › Spor › Softbolda Milli Takımı Hedefliyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?