Squash Şampiyonları Bilkent'te Buluştu - Son Dakika
Spor

Squash Şampiyonları Bilkent'te Buluştu

Squash Şampiyonları Bilkent\'te Buluştu

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Squash Türkiye Şampiyonası'nın finali yoğun katılımla gerçekleştirildi.

30.06.2013 17:52

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Squash Türkiye Şampiyonası'nın finali yoğun katılımla gerçekleştirildi. Federasyon başkanı Haydar Doğan, olimpik oyunlara dahil edilme yolunda olan squash branşında 2020 Olimpiyatları'na katılmayı hedeflediklerini belirtti.

Squash Türkiye Şampiyonası, squash tutkunlarının katılımıyla Bilkent Üniversitesi Spor Salonu Squash kortlarında gerçekleştirildi. 42 kişilik bir ekiple yapılan Squash Şampiyonası'nın finaline ilgi büyük oldu. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyon Başkanı Haydar Doğan, squashın federasyona bağlı 5 branştan bir tanesi olduğunu belirterek, squashın Türkiye'de yeterince bilinir bir branş olmadığını söyledi.

Türkiye'nin aday olduğu 2020 Olimpiyatları'nda squashın olimpik bir branş olabileceğine işaret eden Doğan, "Squash Türkiye Şampiyonası'nı 28-29 ve 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdik. Bayanlara ve erkelere açık bir müsabaka yapılıyor. Bu müsabaka neticesinde var olan eksiklerin tespiti ve uluslar arası düzeydeki durumumuzu tespit etmek amacındayız" dedi.

Federasyonun, ülkede tanınırlığı az olan ve gelişmekte olan branşları içerdiğini ifade eden Başkan Doğan, "Squash da henüz yeterince tanınmayan, 81 ilimizde aktiviteleri gerçekleşmeyen bir branş. Bizim de görevimiz amacımız bunu 81 ile yaymak" şeklinde konuştu.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, squashın Türkiye'de çok yeni olduğunu dile getirerek, 500 lisanslı squash sporcusunun ve 32 kulübün olduğunu kaydetti.

Karakuş, hedeflerinin ilk etapta lisanslı sporcu sayısını 5 bine çıkarmak olduğunu belirterek, "Squash branşını lise ve ilkokullara yaymayı ilk hedef olarak seçiyoruz. Çünkü oralarda daha kabiliyetli sporcular çıkacaktır. Eğer 2020 Olimpiyatları'na girebilirsek, olimpiyatta derece alabilecek çocuklar yetiştirmeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Squash Şampiyonları Bilkent'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement