"Stepanov ve Nunez 11'de Olmayacak" - Son Dakika
Spor

"Stepanov ve Nunez 11'de Olmayacak"

"Stepanov ve Nunez 11\'de Olmayacak"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 7 Temmuz Cumartesi Akşamı İstanbul Olimpiyat Stadı'nda O

05.08.2010 17:12

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 7 Temmuz Cumartesi akşamı İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Trabzonspor maçına ilişkin olarak, 'Trabzonspor karşısında geçen sezonun devamı olarak kaldığımız yerden devam edip, iyi mücadele, iyi futbol sergileyerek kupayı alıp müzemize götürmek istiyoruz' dedi.

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen sezon Bursaspor tarihinde bir ilki gerçekleştirip 27 yıl sonra şampiyonluk yaşadıklarını anımsatarak, Cumartesi akşamı yapacakları Süper Kupa maçı finalinin de kendileri için 'bir ilk' olduğunu belirtti.

Süper Lig şampiyonluğu kupasını müzelerine götürdükten sonra yine bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Sağlam, 'Trabzonspor karşısında geçen sezonun devamı olarak kaldığımız yerden devam edip iyi mücadele, iyi futbol sergileyerek kupayı alıp müzemize götürmek istiyoruz. 2010-2011 sezonuna kupayla başlamak arzusundayız. Bu kupanın bize katkı sağlayacağını da biliyoruz' diye konuştu.

Sağlam, Cumartesi akşamı İstanbul Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada, geçen sezon İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları karşılaşmada olduğu gibi yeşil-beyazlı taraftarların tribünleri doldurmasını beklediklerini dile getirerek, iki takım taraftarlarının maçı karnaval havasına çevireceklerine dair inancının tam olduğunu vurguladı.

'İki kulüp arasında gelişen dostluk bağlarının bu karşılaşmada zirve yapması en büyük temennimiz' diyen Sağlam, şöyle devam etti:

'Bilet satışlarında Trabzonspor'un çok önümüzde olduğunu biliyoruz. O bilgi geldi bize. Yine taraftarlarımızdan sorumluluk alıp, fedakarlık yapıp Cumartesi akşamı Olimpiyat Stadı'nda bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bizim için onlar çok önemli. Yanımızda olmaları, destek vermeleri çok önemli.

Bu karşılaşmayı Trabzonspor ile oynayacak olmamız da ayrı bir önem taşıyor. Süper Kupa maçının iki güzide Anadolu takımı arasında oynanması çok güzel bir durum. İki dost kulübün bu karşılaşmada fair-play ruhunu ön plana çıkaracağına, karşılaşma öncesi, sırası ve sonrası gerek saha içinde gerek saha dışında futbolun ve sporun güzelliklerinin yaşanacağına, kaybedenin kazananı tebrik edip, kazanın da sevincini rakibi incitmeden yaşayacağına ilişkin inancım tam.'

Sağlam, Trabzonspor'un Şenol Güneş ile birlikte geçen sezon iyi bir performans ortaya koyduğunu, Fortis Türkiye Kupası'nı kazandığını ve ligde iyi bir konuma geldiğini anımsatarak, 'Biz de geçen yılın şampiyonuyuz. İki takım da kadrolarını büyük ölçüde korudu ve iyi takviyeler yaptı' dedi.

INSUA, STEPANOV VE NUNEZ YOK!

Trabzonspor maçında sakatlığı süren Insua'nın forma giyemeyeceğini, sakatlığı geçen Hüseyin'in de kadroda yer almayacağını anlatan Sağlam, yeni transferler Stepanov ve Nunez'e de ilk 11'de şans vermeyi düşünmediğini, durumları uygun olursa maç kadrosuna alabileceğini belirtti.

Sağlam, eksiklere rağmen bunu sorun olarak görmediğini, şans vereceği tüm oyuncuların kazanmak için ellerinden gelen mücadeleyi sergileyeceğine ilişkin inancının tam olduğunu ifade etti.

- FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN ELENMESİ-

Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. Eleme maçında İsviçre'nin Young Boys takımına 1-0 yenilerek elenmesine de çok üzüldüğünü söyledi.

'Söylediklerim farklı değerlendirilebilir, ama tüm içtenliğimle Fenerbahçe'nin yenilgisine ve elenmesine üzüldüm' diyen Sağlam, şöyle devam etti:

'Fenerbahçe'nin yenilgisiyle Bursaspor'un kasasına farklı gelir kaynaklarının girmesi değerlendirilebilir. Ama ondan önemlisi Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele verip ülke puanına katkı yapması belki bundan sonraki senelerle ilgili bizim de kaderimize etki edebilir. Dolayısıyla ben olayı böyle değerlendiriyorum. Fenerbahçe keşke elenmeyip, bundan sonraki turu da geçip bizimle birlikte Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etseydi. Ama futbolda bu tür sonuçlar oluyor. Bundan böyle Şampiyonlar Ligi'nin tek temsilcisi olarak bütün Türkiye'nin sorumluluğunu üzerimizde hissederek çalışmalarımız devam edecek. Şampiyonlar Ligi'nin tek takımı olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.'

Sağlam, bir gazetecinin, 'Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Avrupa maçlarında zorlanıyor. Bu da 'İstanbul takımları kısır döngüye girdi' şeklinde yorumlanıyor. Bu durumu siz nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna, 'Benim Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş veya başka bir takımın sorunlarıyla ilgili bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Ama sezon başında tüm takımlarda olduğu gibi onlarda da adaptasyon sorunu yaşanıyor olabilirler. Hepsinde yetenekli oyuncular var. Bundan sonraki dönemde sıkıntıları atlatacaklarına ilişkin inancım tam' yanıtını verdi.

'Bursaspor'da transfer bitti mi yoksa başka oyuncular da gelebilir mi' sorusuna, 'Olabilir, 31 Temmuz'a kadar oyuncu alabiliriz' yanıtını veren Sağlam, 'Futbolcuları serbest kalan Ankaraspor'dan oyuncu almayı düşünüyor musunuz' sorusuna 'Hayır' dedi.

Sağlam, 'Kadronuzda şu anda 8 yabancı oyuncu var. Bunu 10'a çıkarmayı düşünüyor musunuz' sorusunu da 'Hayır. 8'in üzerine çıkmak gibi bir düşüncemiz yok' yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Stepanov ve Nunez 11'de Olmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement