Superman Sahaya İndi - Son Dakika
Spor

Superman Sahaya İndi

Superman Sahaya İndi

Almanya ile İspanya Arasında Oynanan Yarı Final Maçına Bir İtalyan Taraftarın Eylemi Damgasını Vurdu.

08.07.2010 09:57

Güney Afrika'da devam eden 2010 Dünya Kupası'nda Almanya ile İspanya arasında oynanan yarı final maçına bir İtalyan taraftarın eylemi damgasını vurdu. Maçın başlamasının hemen ardından 4. dakikada "superman" tişörtüyle sahaya atlayan İtalyan taraftar Maryo Ferri, oyuncuları şoka uğrattı. Üzerinde, "Dünyaya Barış" ve "Cassano milli takıma. Lippi sana söylemiştim" yazıları da bulunan kıyafetiyle orta sahaya kadar koşan Ferri, güvenlik görevlileri tarafından durdurulup, saha dışına alındı.

Ferri, 14 Kasım 2009'da İtalya ile Hollada arasında oynanan maçta da "Cassano milli takıma" yazılı tişörtle teknik direktör Marcello Lippi'nin önünden geçmişti. Maçın ardından gazetecilerin sorusu üzerine Lippi, "Hiç bir şey görmedim. Gözlüğümü temizliyordum" diyerek Ferri'nin eylemiye adeta dalga geçmişti. F

erri daha sonra 16 Mayıs günü Genova'da oynanan Sampdoria ve Napoli maçında da sahaya girip, Cassano'ya sarılmıştı. Bu eyleminin ardından mahkemeye çıkartılan Ferri'ye 10 ay hapis cezasının yanı sıra sahalara girme yasağı konulmuştu. Ancak tüm siciline karşın Ferri Güney Afrika'ya gidip, yarı final maçına bilet alarak, yine eylemini yaptı. Fakat bu kez eylemi Ferri'ye pahalıya patladı. Fanatik taraftar eyleminin hemen ardından gözaltına alındı. İtalyan fanatik en iyi ihtimalle Güney Afrika'dan sınırdışı edilecek. Bunun yanında "toplum huzurunu bozmak" ve "saldırı girişimi" gerekçesiyle mahkemeye çıkartılıp, verilecek cezayı Güney Afrika'daki hapishanelerde çekme ihtimaliyle de karşı karşıya kalacak.

Eda BERKBAYRAK - MİLANO - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Superman Sahaya İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement