Tekerlekli Sandalye Basketbolu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tekerlekli Sandalye Basketbolu

23.03.2013 10:38

(IWBF) tarafından düzenlenen ve Avrupa'nın kulüpler bazındaki en üst düzey organizasyonu Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'ndeki rakipleri belli oldu.

Galatasaray ve Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımlarının, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu

(IWBF) tarafından düzenlenen ve Avrupa'nın kulüpler bazındaki en üst düzey organizasyonu Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'ndeki rakipleri belli oldu.

Geçen sezon Galatasaray'ın ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri bu yıl 2-5 Mayıs tarihleri arasında Valladolid takımının ev sahipliğinde İspanya'da yapılacak.

Finallerde Beşiktaş, ev sahibi Valladolid, İtalya'dan Santa Lucia ve Almanya'dan Rollis Zwickau ile A Grubu'nda, Galatasaray ise Almanya'dan Lahn-Dill, İspanya'dan Fundosa Once ve İtalya'dan Stefano Sport ile B Grubu'nda mücadele edecek.

Organizasyonda ilk iki gün sonunda alınan sonuçlar sonrası gruplarda oluşan sıralamaya göre, 8 takım çapraz eşleşmeyle karşı karşıya gelecek ve 4 Mayıs Cumartesi günü eleme maçları oynanacak. 5 Mayıs Pazar günü ise finalin de dahil olduğu klasman maçları gerçekleştirilecek.

Galatasaray, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı 2007-2008, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında olmak üzere 3 kez kazanma başarısı göstermişti.

-Maç programı-

Finallerin maç programı (TSİ) şöyle:

A Grubu

-------

3 Mayıs Cuma:

14.30 Valladolid-Beşiktaş

14.30 Santa Lucia-Rollis Zwickau

19.00 Valladolid-Santa Lucia

19.00 Beşiktaş-Rollis Zwcikau

4 Mayıs Cumartesi:

10.30 Rollis Zwickau-Valladolid

10.30 Santa Lucia-Beşiktaş

B Grubu

-------

3 Mayıs Cuma:

16.45 Lahn-Dill-Stefano Sport

16.45 Fundosa Once-Galatasaray

21.15 Lahn-Dill-Fundosa Once

21.15 Stefano Sport-Galatasaray

4 Mayıs Cumartesi:

12.15 Fundosa Once-Stefano Sport

12.15 Galatasaray-Lahn-Dill - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tekerlekli Sandalye Basketbolu - Son Dakika


Advertisement