Tmok Fair Play Üniversiteler Kervanı'nın Son Paneli Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde - Son Dakika
Spor

Tmok Fair Play Üniversiteler Kervanı'nın Son Paneli Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde

Tmok Fair Play Üniversiteler Kervanı\'nın Son Paneli Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi\'nde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu’nun projesi olan Fair Play Üniversiteler Kervanı 2017 yılının bahar döneminin son panelini, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile yaptı.

11.05.2017 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu'nun projesi olan Fair Play Üniversiteler Kervanı 2017 yılının bahar döneminin son panelini, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile yaptı.

Prof. Dr. Cengiz Andiç Konferans Salonu'ndaki 37. etkinlikten önce fuayede; Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın da katılımıyla Dünya Karikatür Sergisi'nin açılışı gerçekleşti. Kurulan stantlarda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile Fair Play kitap ve broşürleri, rozetler ve karikatür albümü dağıtıldı. Hacıbekir standında herkese lokum ikram edildi.

Saat 10.00'da başlayan panelde ilk konuşmayı kervanın katılımcısı olarak Türkiye Üniversitesi Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karadağ yaptı ve Federasyonun çalışmalarını anlatan bir görsel sundu.

Fair Play ödüllerinin nasıl değerlendirildiği açıklandı

Fair Play Üniversiteler Kervanı heyetinden Komisyon Başkanı Erdoğan Arıpınar, yaptığı konuşmada, "Merhaba" diyerek söze başladı ve "Merhaba'nın sözlük anlamına bakın. Benden, bizden size kötülük gelmez yazar. Beni ve arkadaşlarımı iyi dinleyin ve Fair Play'i öğrenin" dedi ve geçmişte yaşanan Fair Play'den örnekleri anlattı. Murat Özbay TMOK tarafından verilen Fair Play ödüllerinin nasıl değerlendirildiği konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Olimpiyat ve Dünya Güreş şampiyonu Ahmet Ayık, Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın Atatürk'ün kendisine ödül olarak verdiği parayı bankada nasıl reddettiğini ve parayı iade edip, "Paranızı alın bana Ata'nın resmi ve imzası olan çeki verin" dediğini anlattı. Ayık, Kurtdereli Mehmet'i de beyazperdede canlandırdığını söyledi.

Fair Play örnekleri verildi

Sema Demirer, gençlere Beden Eğitimi Öğretmeni olmanın ne kadar önemli olduğunu belirttiği konuşmasında, bir küçük öğrencisinden aldığı duygu dolu mektubu okuyunca, BESYO öğrencileri ayakta alkışladı. Son olarak Teoman Güray görsel sunumlarda Fair Play'in hangi anlamlara geldiğini anlatıp Meksika Maratonu'nda sakatlanıp yarışı bırakmak üzereyken İngiliz atletin kolunu omzuna atıp çok yakınına geldiği bitiş çizgisine kadar yardım eden kardeşinin O'nu nasıl ikinci yaptığı videosunu gösterdi.

Kervan sonbaharda devam edecek

Panelin sonunda katılımcılar hep birlikte Fair Play andını tekrarladı ve birer Fair Play gönüllüsü oldular. Fair Play Kervanı üyeleri panelden bir gün önce de Van Valisi ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili olan İbrahim Taşyapan ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı ziyaret ederek bir anı şildi ve Fair Play hizmet madalyası verdiler.

Fair Play Kervanı bundan sonraki panellerine sonbahar programı ile devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tmok Fair Play Üniversiteler Kervanı'nın Son Paneli Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement