Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA Spor Masası'na konuk oldu (2) Açıklaması - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA Spor Masası'na konuk oldu (2) Açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA Spor Masası\'na konuk oldu (2) Açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaklaşık 9 aydır sözleşme yenileme görüşmelerini sürdürdükleri Nijeryalı futbolcu Anthony Nwakaeme'ye imkanlar dahilinde en yüksek ücreti teklif ettiklerini söyledi.

01.06.2022 13:51  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaklaşık 9 aydır sözleşme yenileme görüşmelerini sürdürdükleri Nijeryalı futbolcu Anthony Nwakaeme'ye imkanlar dahilinde en yüksek ücreti teklif ettiklerini söyledi.

Ahmet Ağaoğlu, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözleşmesi biten oyuncuların durumu hakkında bilgi veren Ağaoğlu, "Nwakaeme ile resmi olarak ilk sözleşme uzatma görüşmesine geçen sene 19 Eylül'de başladık. En son kendisine kulübün verebileceği imkanlar dahilinde en yüksek ücreti teklif ettik. Neredeyse 9 aya yakın bir süre geçti. Biraz uzun sürdü. Zaman zaman 'Parayı sorun etmem, Trabzonspor'u seviyorum.' ifadeleri de var. Bize de söyledi bunu. Sadece medyaya değil. Şu anda kendisinden cevap bekliyoruz. Son görüşmeyi de geçen hafta menajerleriyle yaptık." ifadelerini kullandı.

Amaçlarının kadroyu korumak olduğunu belirten Ahmet Ağaoğlu, "Kulübün finansal imkanları ve disiplinli şekilde uyguladığımız model dahilinde sözleşme imzalayıp, devam etmeyi düşündüğümüz 2-3 oyuncumuz var. Ayrılması muhtemel oyuncular da var. Onlarla alakalı oluşturduğumuz plan var. Yerine kadroya ilave edeceğimiz oyuncuların çalışmasını yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Portföyde 100'e yakın oyuncu var"

Transfer konusunda yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını kaydeden Ahmet Ağaoğlu, takip ettikleri oyuncu sayısının 100'e yakın olduğunu dile getirdi.

İzledikleri oyuncuların medyada konuşulan isimler olmadığını aktaran Trabzonspor Kulübü Başkanı, "İzleme ekibi ve hocamız sadece belirli mevkide oyuncuya ihtiyacımız olur diye çalışma yapmıyor. Bütün mevkiler için sezon içerisinde oluşturduğumuz portföyde 100'e yakın oyuncu var. Belki 3-4 isim medyada konuşuluyordur. Hocanın oyuncu sistemi, oyuncu performansı, kulübün finansal imkanları önemli. 10-15 milyon avro bonservis, 3-5 milyon avro net maaş, 5-10 milyon avro imza parası talebiyle bir oyuncu listesi hoca tarafından yönetimin önüne getirilmedi. Stefano Denswil ile görüşmeler devam ediyor. Herhangi bir aksilik olmazsa gerçekleşecek. İmza atılmadan hiçbir transferin veya sözleşmenin gerçekleştiğinden yüzde yüz emin olan bir insan değilim." diye konuştu.

Geçen yıl imza aşamasına geldikleri bir oyuncunun son anda vazgeçtiğini belirten Ahmet Ağaoğlu, "Öyle şeyler gördük ki futbol dünyasında. Geçen sene uçak bileti dahil bütün şartlarda anlaştığımız, ertesi sabah geleceğini beklediğimiz Fransa liginden bir oyuncu, gece yarısı telefon açıp özür dileyerek Ligue'1de kalma yönünde karar aldığını iletti. Normalde 12 saat sonra gerçekleşecek bir transferdi. Bütün bunlar insana dayalı şeyler. Oyuncuların o tavırlarını da yadırgamıyorum. Göz önünde bulunduracakları onlarca kriter var. Soru işaretlerini çözemediğiniz zaman, vazgeçebilirsiniz." yorumunu yaptı.

Transfer çalışmalarını erkenden bitirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Ağaoğlu, "1-2 futbolcu kamp döneminin içine sarkabilir ama kadronun iskeletini oluşturan oyuncuların tamamı 26-27 Haziran veya 1 Temmuz itibarıyla bitmiş olacak. Diğer liglerin durumunu da göz önünde bulunduracağız ama geçen senenin aynısını yapma düşüncesindeyiz. Kulüpler bunu yapamadıklarında, yaşadıkları sıkıntılar ortada. Ligimizdeki birkaç kulübümüz, bunun sıkıntısını ciddi anlamda yaşadı." değerlendirmesinde bulundu.

Norveçli golcü Alexander Sörloth konusunun çok net olduğunu kaydeden Ahmet Ağaoğlu, "Herhangi bir takım teklif götürdüğü zaman Leipzig bize dönmek zorunda. Aynı parayı verdiğimiz takdirde oyuncuyla anlaşma şansı Trabzonspor Kulübünde. Sürekli sorulmasını da anlamlı bulmuyorum. İster miyiz, istemez miyiz? Bu farklı bir şey ama ilk yapılan teklif Trabzonspor'a sorulacak." dedi.

"Trabzonspor'a resmi olarak ulaşan tek teklif, Ahmetcan Kaplan'a gelen teklif." diyen bordo-mavili kulübün başkanı, "Diğer oyuncularla alakalı sadece telefonda yoklama, sorma olarak diyelim... Ona benzer şeyler. Çok iyi bir rakam gelmedikten sonra Uğurcan Çakır'ın gitmesine de müsaade etmeyi düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

"Hocayla sözleşme konusunda bir sıkıntı yok"

Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı ile sözleşme yenileme konusuna değinen Ahmet Ağaoğlu, "Hocayla görüştük. Sözleşme yenileme konusunda bir sıkıntı yok. Biz niye hocayı bırakalım, hoca bizi niye bıraksın? Başarının akabinde bunların konuşulması doğru değil. Herkesi rahatlatmak için söylüyorum. 4-5 ay önce hocayla bunu konuştuk. Bu konu toplantımızda gündeme gelmişti. 'Başkanım benden yana hiçbir sıkıntı yok.' cevabını verdi. Herhalde en son konuşacağımız konu bu." şeklinde görüş belirtti.

Şampiyonlar Ligi gelirlerinin büyüklüğünden bahseden Ahmet Ağaoğlu, "Geçen 4 yılda nasıl politika izlediysek, aynı politikaya devam edeceğiz. Temmuz-ağustos ayında 200 milyon lira borç ödeyeceğiz. O borcu nereden ödeyeceğiz? Şampiyonlar Ligi'ne gittiğinizde bir galibiyetin karşılığı 2 milyon 900 bin avro. Beraberlik 1 milyon 200 bin avro civarında. Kendi ligimizde üç puan karşılığındaki parayla kıyaslayınca, Süper Lig'de 13 galibiyete denk geliyor. Bu açıdan insanın iştahını kabartıyor. Oradaki takımların kadroları, bütçeleri, verdikleri maaşlar ve bonservislere bakın. 1 veya 1,5 milyar avro piyasa değeri olan bir kulüple 100-120 milyon avro piyasa değeri olan Trabzonspor Kulübünün oraya körlemesine girmesi mantıklı değil." ifadelerini kullandı.

Zemin çalışmalarını bitirmeye yakın olduklarını da belirten Ağaoğlu, "Akyazı Stadı ile aynı hibrit çimden oluşan 4 numaralı sahamız aynı anda başladı. 4 numaralı saha da 2-3 hafta içerisinde üzerinde oynamaya elverişli hale gelecek. Çim bizim işimiz. 21 sene Türkiye Golf Federasyonu başkanlığı yaptım. Çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Çim konusunda özel bir hassasiyetim var. Yeni yapılan birkaç stadımızın zeminini de beğendim ama 5 yıllık yıpranmaya rağmen en iyisi bizimkiydi." yorumunda bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AA Spor Masası'na konuk oldu (2) Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.

  • Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı
    11:12 Galatasaraylı ve Fenerbahçeli Taraftarlar Sındırgı'da İftar Yaptı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenen iftar programında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar bir araya geldi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, dostluğun önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Galatasaray taraftarı Mehmet Ziya Bağcı ise organizasyonun her yıl büyütülmek istendiğini ve diğer takım taraftarlarının da destek verdiğini belirtti. Sındırgı Belediyespor Başkanı Tufan Gürlek ise emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı
    11:12 Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı

    Bitexen Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü, milli kalecisi Bülent Çetin'in açıklamalarına göre, takımdaki aile ortamının başarılarını etkilediği belirtildi. Alves Kablo, 22 maçta 21 galibiyet ve bir beraberlikle 64 puan toplayarak ligi birinci sırada tamamladı. Kulüp, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bülent Çetin, takımın hedefinin Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu ifade etti.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor
    11:08 Sakaryaspor, play-off'ta doğrudan finale yükselmeyi hedefliyor

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor, normal sezonun kalan bölümünde üçüncü sıradaki yerini koruyarak play-off'ta doğrudan final oynamayı hedefliyor. Sakaryaspor, ligde 27 maçta 47 puanla 3. sırada yer alıyor ve 7 maçlık süreçte en fazla puanı alarak finale çıkmayı amaçlıyor.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti ve geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz, 46 maçta forma giydi.

  • Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi
    11:04 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi

    Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi, uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi yaşadı. İkili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan sporcular, Lajab ve Al-Rough Vadisi'nde derin tatlı su havuzları ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Bu deneyim, sporcular için unutulmaz bir macera oldu.

  • İsmail Kartal, yıldız futbolcunun biletini kesti: Kendine kulüp bul
    11:03 İsmail Kartal, yıldız futbolcunun biletini kesti: Kendine kulüp bul

    Fenerbahçe, bu sezon beklenen performansı gösteremeyen Miha Zajc'ın menajeriyle görüşerek oyuncunun yaz aylarında kulüp bulmasını istedi. Zajc'ın sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor ve güncel piyasa değeri 3 milyon euro.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Çayırova Belediyesi Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda mücadele edecek
    10:37 Çayırova Belediyesi Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda mücadele edecek

    Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi'nin 31. Haftası'nda Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda karşılaşacak. Takım, galibiyet alarak Play-Off potasındaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.


Advertisement