Trabzonspor Moral Buldu - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Moral Buldu

Trabzonspor Moral Buldu

Galibiyet serisi Karabük'te sona eren Trabzonspor, Eskişehirspor karşısında 3 puana 4 oyuncusunun ayağından bulduğu gollerle ulaştı.

25.01.2012 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galibiyet serisi Karabük'te sona eren Trabzonspor, Eskişehirspor karşısında 3 puana 4 oyuncusunun ayağından bulduğu gollerle ulaştı.

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eskişehirspor maçı kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirterek, "Geçen hafta da kazanmamız gerekiyordu ancak kaybetmiştik. Bu hafta kazandık. Geçen hafta ilk 20 dakikada rakibe pozisyon vermedik, bu hafta tam tersine biz rakibi izledik. Bu bizim için olumsuzdu. Rakibin etkili atakları vardı. Ofansif ve defansif anlamda istediklerimizi yapamadık. Rakibin bu oyun yapısının olumsuz yanlarını iyi kullandık. Öyle bir maç

oynadık ki farklı bir sonuçla da bitebilirdi. Bu futbolun günlük değişimini yaşıyoruz. Daha yüksek konsantrasyonla oynamamız gerekirdi. Bu konuda zorluk çekti. Hatalarımız vardı ancak artılarımız da vardı. Dört gol atmak güzeldi. Rakibin eksik kalmasının bu skoru doğurduğunu söylemek doğru değil.

Rakip eksik olduğu dakikalarda da aynı oyun anlayışıyla oynadı. Onlar hücum yaparken biz geride bekledik. Futbol hatalar oyunu. 11 kişiyle de hata yapabilirsiniz. Karabük'te hata yaparak kaybettik. Bu hafta daha dikkatliydik" dedi.

Sabırlı oynamayı çok iyi yapamadıklarını belirten Güneş, güçlü rakiplere karşı daha konsantre olduklarını belirtti.

Teknik Direktör Şenol Güneş, takımı kafa golü atamamasıyla ilgili gelen soruya ise esprili cevap verdi; "Kafalarını kullanarak ayaklarıyla atıyorlar. Bunlar konuşulacak mevzular değil" dedi.

Cebinizde 10 milyon Euro olsaydı Türkiye'de hangi futbolcuyu alırdınız sorusuna ise, "Parayı alıp giderim, transfer yapmam" diyen Güneş, "Kendi oyuncularımla devam ederdim" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ayrıca TFF Genel Kurulu için yarın Ankara'ya gideceğini de belirterek, "İnşallah beni konuştururlar. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Niyetim orada konuşmak" ifadesini kullandı.

Trabzonspor'un maçta ilk golünü atan Halil Altıntop, oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını belirterek, "İlk gol ve ikinci golün zamanlaması müthişti. Karabükspor maçından sonra içeride oynadığımız ilk maçı almak istiyorduk ve aldık. 4 tane gol atmakta iyiydi. Ama maalesef istediğimiz bazı şeyleri da yapamadık. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Süper ligdeki ilk golünü atan Cech ise çok önemli bir maçı kazandıklarını vurgulayarak, "Eskişehirspor bizden iyi başlamıştı. Tam oyunu sürükledikleri anda 10 kişi kaldılar. Bu bizim için avantajımız oldu. Bunu iyi değerlendirdik ve bu sonuç ortaya çıktı. Ben de ligdeki ilk golümü attığım için ayrıca mutluyum. Golü tribünde olan 8 aylık oğlum Luka'ya armağan ediyorum" diye konuştu.

YANAL: "BİREYSEL OLARAK ÇOK HATA YAPTIK"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maç içerisinde bireysel olarak çok daha yaptıklarını belirterek, "23. dakika kırılma noktasıydı. Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirerek başlamıştık maça. Her açıdan pozitif oynuyorduk. Kırmızı karttan sonrada yine iyiydik ama üç ferdi hata yaptık ve golü yedik. İyi oyun oynarken mağlup duruma düştük. On kişi kaldıktan sonra Trabzonspor'dan maçı çevirmek zordu. Rakibimizi kutluyorum onlar akıllı oynadılar.

Hem mücadele olarak hem de istek olarak bu kadar açık

bir mağlubiyeti hak etmediğimizi düşünüyorum" dedi.

Eskişehirsporlu Koray, iyi oyun oynadıklarını ama bunu sonuca yansıtamadıklarını belirterek, "Oyuna baktığımızda ilk 20- 25 dakika çok iyi oynadık. 10 kişi kaldıktan sonra çok fazla bozulma olmasa da yediğimiz 4 golden üçünü bireysel hatalardan yedik. Yediğimiz gollerdeki hataları tekrar etmezsek çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Ediz ise, "İlk 25 dakika çok iyi oynamıştık. Çok basit bir kırmızı kart gördüğümüzü söyleyebilirim. Oyunun geneline bakıldığında 10 kişi kaldıktan sonrada iyi mücadele ettik. Sahada futbol oynamaya çalıştık. Bugün yenildik ama oynadığımız futbol ilerisi için umut verdi" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor Moral Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement