Akçay: Herkes Yaptığı İşe Saygı Duysun - Son Dakika
Spor

Akçay: Herkes Yaptığı İşe Saygı Duysun

Akçay: Herkes Yaptığı İşe Saygı Duysun

Trabzonspor'un yeni sezon hazırlıkları devam ediyor.

29.06.2013 15:33  Güncelleme: 15:50

TRABZONSPOR'un yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Farklı üslubu ile dikkat çeken "Filozof" lakaplı teknik direktör Mustafa Akçay, çalışmalarını yeterli bulmadığı bazı oyuncularını, "Yapmacık koşmayın, bize ihanet etmeyin" diyerek uyardı, "Güneşin altında çalışıyoruz ama amelelerde güneşin altında çalışıyor. Ancak bizim imkanlarımız onlardan çok daha iyi. O yüzden herkes yaptığı işe saygı duysun" dedi.

CECH, VOLKAN VE CANER ANTRENMANI YARIDA BIRAKTI

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarına Isparta Davraz'da yaptığı kampla devam ediyor. Bordo mavililerin bu sabah yaptığı antremana mazereti bulunmayan Zokora ve Sol Bamba'nın yanı sıra, Almanya'da tedavisi devam eden Janko ve izinli olan Yasin katılmadı. Dün akşam kampa dahil olan Brezilyalı futbolcu Henrique ise sağlık kontrolü için Isparta'da özel bir hastaneye gitti. Yaklaşık 2 saat süren antremanda kondisyon ve pas çalışması yapıldı, Antremanın büyük bir bölümünde yüksek tempoyla koşan Cech, performansını sürdüremeyince kenara geldi. Tansiyonu ölçülen Slovak futbolcu, teknik direktör Akçay'ın çalışıp çalışmama yönündeki kararını kendisine bırakması üzerine antrenmanı yarıda bırakıp otele geçti. Ayak bileğine darbe alan Caner ve Volkan da çalışmayı yarıda bıraktı, ayağını arı sokan Giray ise buz tedavisinin ardından çalışmaya devam etti.

AKÇAY: "1 VEYA 2 MEVKİYE OYUNCUYA İHTİYACIMIZ OLABİLİR"

Oldukça yüksek tempolu geçen antrenmanda sırasında teknik direktör Mustafa Akçay, oyuncularına sık sık uyarılarda bulundu. Çalışma sırasında oyuncularıyla konuşan Akçay şunları söyledi:

"Gerçek kimliğinizi ortaya koymanıza izin vereceğim. 1 veya 2 mevkide oyuncuya ihtiyacımız var. Ancak bunu kendi içimizde de değerlendirebiliriz. Herkes başka mevkilerde denenecek, alternatif mevkileri de göreceğiz. Çalışmalar bunu ortaya koyacak. Hepiniz bizim için bir değersiniz. Beraber çalışıyorsak, herkesin herkese saygı duyması lazım. Herkes evine ekmek götürüyor. Bende. Çok kısa zamandır birlikteyiz. Ama ben size olan güvenimi yansıtacağım. Çünkü size güveniyorum. Yarın yönetimle veya kimle karşı karşıya gelirsem sizin arkanızda duracağım."

GÜNEŞİN ALTINDA ÇALIŞIYORUZ BELKİ AMA AMELELERDE GÜNEŞİN ALTINDA ÇALIŞIYOR !..

Sık sık antrenmanı keserek uyarılarını sürdüren teknik direktör oyuncularına, "Yapmacık koşmayın, bize ihanet etmeyin. Güneşin altında çalışıyoruz belki ama amelelerde güneşin altında çalışıyor. Ama bizim imkanlarımız onlardan çok daha iyi. O yüzden herkes yaptığı işe saygı duysun. Messi yetenek olarak belki bizden daha iyi olabilir. Ama akıl olarak bizden akıllı değil. Size zorluk çıkaracak rakibe saygı duyun. Ben bana zorluk çıkaran rakibin elini öperim. Bir oyuncuya inandım mı onun arkasında dururum. Diğerlerinin onu geçmesi için çok çalışması lazım" dedi, Akçay, antrenman sırasında Colman ve Volkan ile de özel olarak ilgilendi. Bordo mavililer antrenman sonrasında ise şok havuzuna girerek, ikram edilen karpuzdan yedi.

ADRİAN: "İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Trabzonspor'un Polonyalı futbolcusu Adrian Mierjiewski de açıklamalarda bulundu. Geçen sezon takım olarak iyi bir görüntü ortaya koymadıklarını belirten Adrian, şunları söyledi:

"Kariyerimde Trabzonspor'a gelerek büyük bir sıçrama yaptım. Geçen sezon bazı maçlarda iyi oynadım ama takım olarak iyi bir sezon geçirmediğimiz için geçen yılı çok da parlak bir sezon olarak değerlendirmiyorum. Yeni yönetim, yeni bir hoca grubu geldi. Çok iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum."

6 yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak da görüşü sorulan Adrian, "Altı yabancı konusuyla ilgili hocamız karar verecek. Belki 6 yabancı oynamayacak, 4 yabancı oynayacak. Bunu bilemeyiz. Biz bir rekabetin içerisine girdik. Kimin oynayacağı belli değil" dedi.

"GEÇEN SEZONKİ BAŞARISIZLIĞI UNUTTURACAK SONUÇLAR ALMAK İSTİYORUZ"

Teknik direktör Mustafa Akçay ile yeni tanıştıklarını da söyleyen Adrian, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Yabancısı, Türk'ü yok. Herkes bir rekabetin içerisinde. Ben yabancı olarak çok da yorum yapmak istemiyorum. Biz bir takımız. Ayrıca hocamızla daha yeni tanıştık. Dün ilk kez topla antrenman yaptık. Hocamızla başarılı olacağımıza inanıyorum. Aramızdan bir tek Halil ayrıldı. O da 7 gol atmıştı. İyi bir oyuncuydu. Ama Batuhan geldi. Belki yeni oyuncularda gelebilir. Geçen sezon ligi iyi bir yerde bitirmedik. Kupada finale kaldık ve bu bizim UEFA'ya katılmamızı sağladı. Yapmamız gereken birinci olarak UEFA'da gruplara kalmak. Daha sonra da geçen sezonki başarısızlığı unutturacak skorlar almak istiyoruz."

"FENERBAHÇE GEÇEN SEZON TÜRKİYE'Yİ İYİ TEMSİL ETTİ"

Adrian, "Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'ndan ceza almasını Türk futbolu açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi:

"O süreç bizi çok ilgilendirmiyor. Fenerbahçe geçen sene Avrupa'da büyük bir iş başardı yarı finallere kaldı. Hem Türkiye'yi de temsil etti. Süper ligde oynayan bir takımın nerelere gelebileceğini gösterdi. Diğer konular ise bizi ilgilendiren konular değil."

İLK HAZIRLIK MAÇI YARIN

Trabzonspor, Davraz kampındaki ilk hazırlık maçını yarın yapacak. Bordo mavililer kamp yaptıkları Sirene Davraz Otel'in A sahasında saat 17.00'da Ukrayna'nın Metalurg Zaporizhzhia takımı ile karşılaşacak. Teknik direktör Mustafa Akçay'ın ilk hazırlık maçında kondisyon olarak hazır olan futbolculara görev vermesi bekleniyor.

BOZDOĞAN: "JANKO'NUN TEDAVİSİ 2 HAFTA DAHA SÜRECEK"

Trabzonspor kulüp doktoru Hakan Bozdoğan da, kulübün internet sitesinden, sakatlığı bulunan oyuncular Marc Janko ve Fatih Öztürk'ün son durumları hakkında bir açıklama yaptı. Janko'nun milli maçta sol uyluk bölgesinde kas yaralanması yaşadığını söyleyen Bozdoğan açıklamada, "Bu sakatlığıyla ilgili olarak hem Avusturya milli takım doktoru hem de Almanya' da testten geçtiği özel klinik yetkilileri sporcumuza sol uyluk parsiyel hamstring kas yırtığı tanısı koydu. Janko'nun tedavisinin Almanya'da özel bir klinikte 2 hafta daha süreceği tarafımıza iletildi. Oyuncu Trabzon'a geldiğinde sakatlığı detaylı bir şekilde incelenecektir" ifadelerini kullandı. Bozdoğan, Kaleci Fatih Öztürk'ün geçen sezonun son lig maçında yaşadığı sağ omuz çıkığı sebebiyle artroskopik omuz ameliyatı olduğunu da ifade ederek, "Fizik tedavi ve rehabilitasyonu programına başlanan sporcumuzun sahalara ne zaman döneceği ilerde yapılacak değerlendirmeler sonucunda netleşecektir" açıklamasını yaptı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Akçay: Herkes Yaptığı İşe Saygı Duysun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement