Trabzospor'da yenilmezlik serisi 20 maça ulaştı - Son Dakika
Spor

Trabzospor'da yenilmezlik serisi 20 maça ulaştı

Trabzospor\'da yenilmezlik serisi 20 maça ulaştı

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda lider Trabzonspor, son dakikada Nwakaeme'nin penaltı golüyle 3-2 kazandığı Yukatel Kayserispor karşılaşması ile evindeki yenilmezlik serisini 20 maça çıkardı.

26.02.2022 10:38  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda lider Trabzonspor, son dakikada Nwakaeme'nin penaltı golüyle 3-2 kazandığı Yukatel Kayserispor karşılaşması ile evindeki yenilmezlik serisini 20 maça çıkardı.

Bordo mavili takım, şampiyonluk yarışındaki iddiasını Yukatel Kayserispor karşılaşmasında aldığı 3-2'lik zaferle perçinledi. Ligde istikrarlı bir tablo sergileyen bordo mavili ekip, dün akşam oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda Visca, Djaniny ve Nwakaeme'nin golleriyle önemli bir geri dönüşü başardı. Bordo mavililer sezonun 4'üncü haftasında oynadığı Galatasaray karşılaşmasından bu yana ilk kez bir iç saha maçının ilk yarısını geride kapattı ve ilk yarıda kalesinde 2 gol gördü.

SEZONUN 3'ÜNCÜ GERİ DÖNÜŞÜ

Karadeniz ekibinin 2021-22 sezonunda geri dönüş yaşadığı üçüncü karşılaşma dün akşam oynanan Yukatel Kayserispor maçı oldu. Ligin 4'üncü haftasında oynanan Galatasaray karşısında ilk yarıyı 2-0 geride tamamlayan Trabzonspor, ikinci devrede Cornelius ve Nwakaeme'nin golleriyle skoru eşitlemişti. Bordo mavililer 23'üncü haftada yine Galatasaray karşılaşmasında da ilk yarıyı 1-0 geride bitirmiş, ikinci yarıda Bakasetas ve Visca'nın golleriyle geri dönüş yapmıştı.

EVİNDE NAMAĞLUP SERİSİ 20 MAÇA ÇIKTI

Maçın ilk yarısında Yukatel Kayserispor'un hücum ağırlıklı oyununda istediği savunmayı kuramayan Trabzonspor'un golleri ikinci yarıdaki oyuncu değişikliklerinin ardından geldi. 2-0'dan 3-2'lik geri dönüşe imza atan bordo mavili takım bu skorla evindeki namağlup serisini de sürdürdü.  2021-22 Ahmet Çalık Sezonu boyunca taraftarı önünde yenilmeyen Trabzonspor dün akşam oynanan karşılaşmayla birlikte evindeki yenilmezlik serisini 20 maça çıkardı.

22 HAFTALIK SERİYE YAKLAŞTI

Spor Toto Süper Lig'in 27'nci haftasında puanını 66'ya çıkaran Karadeniz ekibi, 9'uncu haftada Fenerbahçe'den aldığı liderliği 20 haftadır bırakmadı. Zirvedeki istikrarını sürdüren Trabzonspor, 1980-81 sezonunda yakaladığı 22 haftalık liderlik serisini yakalamaya bir adım daha yaklaştı.

VİSCA'NIN SERİSİ

Yukatel Kayserispor karşısında bordo mavililerin ilk golünü atan Edin Visca, Trabzonspor formasıyla çıktığı son 3 iç saha karşılaşmasında gol atmayı başardı. Ligin gözde oyuncularından Boşnak yıldız, Medipol Başakşehir'de forma giydiği 2018 yılı Ağustos-Ekim ayları arasındaki dönemden bu yana ilk kez Süper Lig'de 3 maçlık seriyi dün akşam attığı golle yakaladı. Visca bordo mavili forma ile 5 kez fileleri havalandırdı.

DJANINY NEFES OLDU

Trabzonspor'da Yukatel Kayserispor karşılaşmasında ikinci devrede Bakasetas'ın yerine oyuna giren Djaniny Semedo, Edin Visca'nın ardından attığı golle bordo mavili takıma galibiyet umudu aşıladı. Karşılaşmanın 58'inci dakikasında ceza sahası yuvarlağındaki Nwakaeme'nin pasını ters köşeye gönderen Djaniny'nin golü bordo mavililere nefes oldu. Afrika Uluslar Kupası'nda sakatlandığı için Süper Lig'de 4 maç oynayamayan Djaniny, bu sezon bordo mavili formayla 6'ncı golünü dün akşam Kayserispor karşısında kaydetti.

Trabzonspor'da bu sezon 21 lig maçına çıkan Nwakaeme de ligde 9 gole ulaştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzospor'da yenilmezlik serisi 20 maça ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.


Advertisement