Uzun Yıllar Birlikte Yaşadık" - Son Dakika
Spor

Uzun Yıllar Birlikte Yaşadık"

Uzun Yıllar Birlikte Yaşadık"

Kayserispor’un devre arası transferi Alexandros Tziolis Türkiye’deki yaşamı ve futbol üzerine çarpıcı tespitler yaptı.

20.02.2014 15:36

Kayseri 7 hafta sonra

Kayserispor'un devre arasında PAOK'tan kiraladığı Alexandros Tziolis, Bugün gazetesinden Batuhan Gülşah'ın sorularını yanıtladı.

Kentteki yaşamı hakkında bilgiler veren ve Türk futbolu üzerine tespitlerde bulunana tecrübeli futbolcu, Türkiye ile Yunanistan arasında tartışmalara neden olan yiyecek ve içeceklerle ilgili ilginç yorumlar yaptı.

İşte Tziolis'in röportajından öne çıkanlar:

"Kriz sonrası Yunan futbolcular burada oynamaya başladı. Bir Yunan için Türkiye'de oynamak olağandışı değil, sıradan bir şey. Zaten birbirimize yakın ülkeleriz. Gekas ve benim dışımda birinin Türkiye'den teklif aldığını duymadım. Fakat gelecekte almaları bence çok muhtemel.

Türkler ve Yunanlar arasında geçmişte çok şey yaşandı. Bazı zıtlıklar vardı. Fakat uzun yıllar birlikte yaşadığımız bir gerçek. Almanya'da oynarken Türk arkadaşlarım vardı. Bana hep ilgi gösterdiler ve çok memnun oldum.

Baklavanın Yunan mı yoksa Türk tatlısı mı olduğunu bilmiyorum. Buraya gelince çok fazla ortak yemeğimizin olduğunu anladım. Ayrıca çok fazla ortak kelime de var. Bunlardan sonra burası bana daha da kolay göründü. Kahveye (geleneksel olana) burada 'Türk Kahvesi' diyorlar. Ancak bence Yunan kahvesi. Burada çok kaliteli pastırma yapıyorlar. Pastırma, bizde de var ama benim hoşuma gitmiyor. Pastırmanın Türk ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Mesela yoğurt Yunanistan'da da var. 'Yunan Yoğurdu' olarak tüm dünyaya ihraç ediliyor. İspanya, İtalya, Almanya gibi ülkelerde oynadım. Orada da 'Yunan Yoğurdu' diye geçiyordu. Ancak yoğurdun kökeninin neresi olduğunu bilmiyordum. Açıkçası Türk ürünü olduğunu sizden öğrendim."

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Uzun Yıllar Birlikte Yaşadık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement