Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası'nın 4. Ayağı Başladı - Son Dakika
Spor

Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası'nın 4. Ayağı Başladı

Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası\'nın 4. Ayağı Başladı

Türkiye Golf Federasyonu'nun geleceğin milli golfçülerini yetiştirmek amacıyla düzenlediği Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası'nın 4'üncü ayağı Antalya'nın turistik Belek Beldesi'nde Robinson Nobilis Club'ta başladı.

26.06.2010 18:47

Türkiye Golf Federasyonu'nun geleceğin milli golfçülerini yetiştirmek amacıyla düzenlediği Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası'nın 4'üncü ayağı Antalya'nın turistik Belek Beldesi'nde Robinson Nobilis Club'ta başladı. Turnuvaya 20'si kadın 32'si erkek toplam 52 golfçü katılıyor.

Geleceğin milli golfçülerini yetiştirmek için Belek Beldesi'nde bulunan Robinson Nobilis Club'ta düzenlenen Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası'nın 4'üncü ayağı başladı. 2 gün sürecek turnuvada Antalya, Erzurum, Ardahan, Ağrı illerinden 20'si kadın 32'si erkek toplam 52 golfçü yarışıyor. Turnuva sonunda ilk dörte girecek golfçüler Golf Milli Takım kampına çağıralarak, burada alacakları eğitimin ardından milli takım aday kadrosuna seçilecek.

Amaçlarının Türk golfüne yeni yıldızlar yetiştirmek olduğunu kaydeden Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Aydın, "Milli takımımıza uluslararası turnuvalarda yarışacak golfçüler yetiştirmeye çalışıyoruz. Federasyon olarak genç golfçülerimize büyük destek veriyoruz" dedi.

İNEKLERİN OTLADIĞI MERALARDA GOLF OYNUYORUZ

Turnuvaya Ardahan'dan katılan Ardahan Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde görevli Tarkan İli, Ardahanlı gençlere golf sporunu sevdirmek için yaklaşık 5 yıldır onlara golf eğitimi verdiğini söyledi. Ardahan'da golf sahası olmadığı için büyükbaş hayvanların otlatıldığı yeşil alanları golf sahası olarak kullandıklarını kaydeden İli, şunları söyledi:

"Şu anda Ardahan'da 20'nin üzerinde golfçü var. Bölgede golf sahası yok ama gençlerimize doğal ortamlarda ve ineklerin otladığı meralarda golf eğitimi veriyoruz. Amacımız Türk golfüne başarılı genç golfçüler yetiştirmek. Federasyonumuz bu tür şampiyona ve turnuvalarda tüm katılım masraflarımızı karşılıyor. Ancak yeterli değil. Gençlerimize işadamlarından da destek bekliyoruz."

Ardahanlı golfçülerden 16 yaşındaki Gökhan Orak ise, 5 yıl önce golfe başladığını belirterek, "Daha önceleri boks yapıyordum. Ama şimdi golfü daha fazla seviyorum. Amacım iyi bir golfçü olarak milli takım düzeyinde Türkiye'yi temsil etmek" dedi.

Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası'nın 4'üncü ayağı yarın sona erecek.

NAMIK KEMAL KILINÇ- SERİK(ANTALYA)/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Yıldızlar Ligi Golf Turnuvası'nın 4. Ayağı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement