Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu Popmundo ! - Son Dakika
Teknoloji

Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu Popmundo !

Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu Popmundo !

Bu sanal evrende hayallerinizi gerçekleştirmeyi düşünürmüsünüz ? Popmundo (eski adıyla Popomundo) Spelkultur i Sverige AB'nin geliştirdiği, Availo SE'nin sunucuları sağladığı, tarayıcı üzerinden oynanan online bir "rol yapma" oyunudur.

22.05.2015 12:46

Bu sanal evrende hayallerinizi gerçekleştirmeyi düşünürmüsünüz ?

Popmundo (eski adıyla Popomundo) Spelkultur i Sverige AB'nin geliştirdiği, Availo SE'nin sunucuları sağladığı, tarayıcı üzerinden oynanan online bir "rol yapma" oyunudur. Sanal müzik sanayisinde şöhrete kavuşmak oyunun ana fikridir. Fakat bunun yanında şirket yönetmek, şuç dünyasında yer almak, polis ve doktor olmak gibi farklı kariyer dallarında ilerlemek de mümkündür. Oyun gerçek zamanlı oynanır ve oyunda oynatılan karakter gelişimine oyun süresince devam eder. Ayrıca oyun 22 dile tam çevrilmiş, 3 dilde ise çeviri aşamasında bulunmaktadır.

Popmundo size ne sunar :

Popmundo size yeni bir hayat bahşeder. Bu dünyanın sınırları yoktur, engelleri yoktur engeller yerine size aşmanız gerken zor koşullar sunar ve bu zor koşulları aşan kişiler gerçek başarıya ulaşır. Popmundo aslında gerçeklik üzerine oluşturulmuş sanal bir dünyadır. Günümüz dünyasın da ne yapabiliyorsak bu sanal dünyada da yapabiliyoruz. Günümüz dünyasın da hepimizin yapmak istediği, belli başlı şeyler vardır. Biz bunlara hayallerimiz diyebiliriz, hepimizin hayalleri vardır. Kimimiz polis, kimimiz doktor, kimimiz müzisyen vb. şeyler olmak isteriz veya bir şirket sahibi olmak isteriz bazen sıradışı şeyler düşleriz örneğin zombi avlamak, hayalet yakalamak işte burada devreye Popmundo giriyor popmundo bize günümüz dünyasında ki gerçeklikleri sunarken hayal dünyamızı da düşünmeyi ihmal etmiyor. Şimdi şöyle bir silkelenip kendimize gelme zamanımız geldide geçiyor bile şöyle bir düşünelim gerçek hayatta yapmak istediğimiz ama maddi imkansızlıklar nedeniyle yapamadığımız veya yasalar çerçevesiyle yapamadığımız şeyler nelerdir.

Düşündünüz mü şaçma bir soru oldu değil mi ben düşünelim dediğim anda hepsi zihninizde hayalleriniz belirdi zaten. Madem günümüz dünyasında bunu yapamıyoruz o zaman neden Popmundo'nun bizler için yarattığı bu sanal dünyada bu isteklerimizi yerine getirmiyoruz ? Hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Ben kendimden örnek vereyim resmi makamlarda olmak istiyordum gerçekte bunu yapmam bir hayli imkansızdı ama Popmundo da resmi makam olarak vali, vali yardımcısı, emniyet müdürü, defterdar, baş yargıç bu tür resmi makam koltuklarında oturma şansını yakaladım. Yani kısacası bu dünyanın sınırları yok uçsuz bucaksız bir evren burası hadi buyrun sizde gelin. Artık kalbinizin derinliklerinde bu hayallerinizi gerçekleştirmek için depoladığınız hırstan başka bir şey olmasın ha tabi birde mail adresiniz olmak zorunda. Kısaca birkaç özelliğinden bahsedeyim. Popmundo 2004 yılında ilk kullanıcılarıyla tanıştı. 11 yıl içerisinde her gün kendini geliştirerek daha büyük kitlelere hizmet vermeye başlayarak bugünlere geldi. 2012'de altyapısında daha modern teknolojilerin kullanıldığı ve arayüzünün daha da kullanıcı dostu hale getirildiği, bir çok yenilik içeren ikinci versiyonuyla her geçen gün sayısı artan on binlerce kullanıcıya alternatif bir hayat yaşamaları için ev sahipliği yapıyor. Diğer çevrim içi oyunların aksine, bilgisayarınıza bir kurulum yapmanızı gerektirmeyen ve tamamen tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz Popmundo'ya kaydolmak için ihtiyacınız olan tek şey ulaşılabilir bir mail adresi! Gelin kaydolduktan sonra bu alternatif dünyanın size neler sunacağına beraber göz atalım.

Altyapı : Müzik

Bu sanal evrenin asıl amacı müziktir. Daha doğrusu müzik üzerine kurulmuştur.  Hadi ama hemen asmayın suratlarınızı sadece müzik üzerine kurulmuş bir sanal dünya ama bize gerçeklikle bağlantılı bütün unsurları sunuyor. Müzik hayatınıza kaliteli bir bar'da sizi izlemeye gelen 100 kişi önünde başlarsınız. Devamında ise kendinizi geliştirerek daha kaliteli konserler vermeye devam edebilirsiniz. Dünya turuna çıkabilir, albüm, single çıkarabilirsiniz. Bunlar bana yetmez derseniz zirveye oynayıp ünlü bir müzisyen olabilirsiniz. Bu sanal evrende Rock'tan Afrika Müziği'ne, Afrika Müziği'nden Caz'a kadar sıralanmış 17 adet müzik türü bulunur. Tabi ki hangi tür müzikle sahnelerin tozunu attıracağınız, hayranlarınızı çıldırtacağınız tamamen size kalmış!

Başarılarınız :

Sizi temsil eden karakterinizin yaşamı boyunca yaptığı aktiviteler, görevler karşılığında başarı puanları kazanır. Bazı başarıları kolayca elde edebilirken, bazıları elde etmek sözü yerinde tam bir çin işkencesi olabilir. Yaşamınız boyunca elde edebileceğiniz toplam 188 başarı varıdır ve bu başarıların toplamı 4940 puana tekabül eder.

Günümüz Dünyasından Gerçek İnsanlar :

Bu sanal dünyada sistemin kendiliğinden yarattığı karakterlere karşı oynamıyorsunuz. Karşınızdaki karakterlerin hepsinin arkasında dünyanın farklı yerlerinden oyuna bağlanan gerçek kişiler tarafından kontrol ediliyor. Bununda açıklaması karakterlerin davranışları, konuşmaları ve stratejileri yapay değil, gerçek bir zeka ürünüdür. Arkadaşlık kuracağınız, aynı grupta müzik yapacağınız, bulunduğunuz mekanlarda tanışacağınız her karakterin arkasında sizin gibi canlı, kanlı bir sahibi olduğunu unutmayınız.

Sanal Aile;

Adı üstünde sanal aile, bu sanal evrende tanıştığınız hanımefendilerle kurduğunuz ailelerdir. İsterseniz azılı bir şuç ailesi oluşturursunuz. İstersenizde 1 çocuklu mutlu mesut bir aile oluşturur gül gibi geçinip gidersiniz. Emniyet müdürüde olsanız bir süre sonra yorulup yavaşlamıyı tercih edeceksiniz. Sizi de bazı şeylere ikna edebilecek en iyi şeylerden biri de huzurlu bir yuva olabilir ancak. Popmundo dünyasında evlenevilir ve çocuk sahibi olabilirsiniz!

Müzik Kariyerinden Hariç Kariyerler :

Popmundo evreninde gezerken adım başı starlarla karşılaşsanız bile, bu evrende ki tek uğraş müzik değil. Ölümcül hastalıklara yakalanmış insanlara şifa olmak için doktor olabilir veya bütün emniyet teşkilatını peşinizden koşturmak için azılı bir şuçlu olabilirsiniz. Bu evrende sahip olabileceğiniz mesleklerin de sınırı yok.

Hayalprest Maceralar;

Başta sürekli gerçeklikten, günümüz dünyasına paralel bir evren diye bahşetmiş olsam bile Popmundo hayal dünyamızı da unutmayıp bizlere zombi ve hayalet avlamak için fırsat sunmuştur. Tüfeğinizi veya proton paketinizi kuşanın ve maceraya atılın!

37 Ülkeden 49 Şehir;

Oyunda konser verebileceğiniz, seyahat edebileceğiniz, kiminde çeşitli maceralara atılabileceğiniz 49 adet şehir bulunur. Bu 37 ülke arasında Türkiye de yer alıyor ve İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'yı da bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda Popmundo dünyasının en büyük şehri de en yakın rakibi olan Londra'ya nüfus bakımından neredeyse iki kat fark atan İstanbul.

Dil Desteği :

Popmundo, 25 dil aracılığıyla kullanıcılara sunulur. Çeviriler oyun içerisinde ki gönüllü çevirmenler tarafından yapılır ve her kullanıcının anadilinde oynayarak oyundan maksimum keyif alması amaçlanır.

Popmundo'yu Oynamak Ücretsiz mi?;

Evet, Popmundo'yu oynamak için cebinizden tek bir kuruş bile çıkarmanıza gerek yok. En başta da dediğim gibi, sadece geçerli bir mail adresinizin olması bu harika dünyada yer almanız için yeterli! Ama her oyunun olduğu gibi Popmundo'nun da giderleri var ve bu giderleri karşılaması için de oyun içi deneyiminizi yükseltecek VIP üyelik ve kredi paketlerini, satın almak isteyen kullanıcılar için satışa sunuyorlar. Yine de her kullanıcı Popmundo'ya her daim ücretsiz olarak erişebilmekte.

Ve kısa bilgilendirmenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ben kimim (3209555) ve ben bu dünyaya 2009 yılında girdim karakterim öldüğü için kısa zaman önce yeni bir başlangıç yapmak adına Henry ile devam ediyorum. Ne kadar kalabalık olursak o kadar çok eğleniriz. Bu yüzden sizleri de Popmundo'ya bekliyorum! Kaydolmak için:   adresini ziyaret etmeniz ve kullanıcı adınızla mail adresinizi girmeniz yeterli. Gerekli bilgiler size mail yoluyla gönderilecektir. Yeni alternatif dünyanızın keyfini çıkarın!

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Çevrim İçi Rol Yapma Oyunu Popmundo ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement