Gizemli Apple Araçlarının Sırrı Çözüldü - Son Dakika
Teknoloji

Gizemli Apple Araçlarının Sırrı Çözüldü

Gizemli Apple Araçlarının Sırrı Çözüldü

Cupertino merkezli şirket neler planlıyor?

31.05.2015 17:47
Hasan Uğur Nayır - -

Bu sene Amerika'nın çeşitli yerlerinde Apple'a ait olan farklı araçlar görüldü. Tabii ki dedikodular da hemen başladı. Araçların Apple'ın gizli otomobil projesi olan Titan'ın bir parçası olduğu ileri sürüldü. İşin rengi ise daha farklı.


Apple'la ilgili sağlam bir sicili bulunan 9to5Mac editörlerinden Mark Gurman'a göre sokaklarda dolanan Apple araçları Haritalar uygulamasının gelecek sürümlerinde kullanılmak üzere veri topluyor. Amaç ise 3. taraf veri toplayıcılarına olan bağımlılığı azaltmak.


Gurman'ın Apple'a aşina kaynaklardan öğrendiklerine göz gezdirirsek, şirket birden fazla ortağa güvenmektense kendi çekirdek harita verisini oluşturmak niyetinde. Saptanmış olan tarih 2017. Apple böylece Haritalar servisinde revizyon yaparak kontrolü ele alacak.


Raporda Apple araçlarının Sokak Görünümü (Street View) için veri topladığı ve işletmelerin fotoğrafını çektiği belirtiliyor. Belki Google'ın benzer servisiyle rekabet edebilir. Yelp şu anda Haritalar uygulamasına veri ve işletme fotoğraflarını sağlayan en büyük partnerlerden biri.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Gizemli Apple Araçlarının Sırrı Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement