İphone 6 Satışları, Apple'ın Karlılığını Artırdı - Son Dakika
Teknoloji

İphone 6 Satışları, Apple'ın Karlılığını Artırdı

İphone 6 Satışları, Apple\'ın Karlılığını Artırdı

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarından epeyce memnun, çünkü kısa sürede karlılığı arttı ve hisseleri değer kazandı.

22.10.2014 11:21

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarından epeyce memnun, çünkü kısa sürede karlılığı arttı ve hisseleri değer kazandı.

Teknoloji devi Apple, yeni dijital ödeme sistemi olan Apple Pay ile birlikte 2014 mali yılı dördüncü çeyrek rakamlarını da bir raporda açıkladı. Bu rapora göre Apple son çeyreğinde 8.47 milyar Dolar kazanç sağlamış, bu da geçen senenin rakamına göre %13 artış anlamına geliyor. iPhone 6 satışlarının iyi gideceği tahmin ediliyordu ama bu kadarını kimse beklemiyordu.

iPhone 6 satışlarının neredeyse 40 milyon adete varması Apple hissedarlarının yüzünü güldürdü. Dördüncü çeyrek raporu açıklandıktan hemen sonra firmanın hisseleri %2 değer kazandı. Apple CEO'su Tim Cook, bu dördüncü dönemin kendileri için bir rekor olduğunu ve iPhone 6/ 6 Plus çıkışının tüm zamanların en büyük iPhone çıkışı olarak belirlendiğini söyledi. Cook ayrıca önümüzdeki yılbaşı tatili ve alışveriş dönemi için de çok heyecanlı olduklarını iletti.

iPhone 6 satışları iyi giderken, iPad satışları tam tersi bir çizgide. Geçen seneki 13.1 milyon satışa rağmen, bu sene düşüş görüldü ve 12.3 milyon adet satış belirtildi. Phablet türü büyük boy telefonların devamlı olarak tablet pazarından pay yedikleri bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Mac dizüstü bilgisayar satışları da şaşırtıcı şekilde kendi dördüncü çeyrek rekorunu kırmış durumda.

Pazar analistleri Apple Pay dijital ödeme sisteminin, gelecekte firmaya artan cihaz satışı ve daha yaygın iPhone kullanımı ile çok daha fazla kazanç sağlayabileceğine inanıyorlar.

Bu arada Apple'ın Türkiye'deki ikinci mağazasının açılış tarihi de açıklandı, linkten görebilirsiniz.

The post iPhone 6 Satışları, Apple'ın Karlılığını Artırdı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İphone 6 Satışları, Apple'ın Karlılığını Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement