İşte Herkesin Merak Ettiği O Adam! - Son Dakika
Teknoloji

İşte Herkesin Merak Ettiği O Adam!

İşte Herkesin Merak Ettiği O Adam!

Yayınladığı Gizli Belgelerle Dünyayı Şoka Sokan Wikileaks Sitesinin Ardında İşte Bu Garip Adam Var!

01.12.2010 16:08

Hafta sonunda yayınladığı şok belgelerle Dünya diplomasisini krizi sokan ve dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Wikileaks'in arkasında, sırt çantasında masaüstü bilgisayar taşıyan doğuştan bir isyancı var.

Hakkında kamuoyunda çok fazla şey bilinmeyen Julian Assange kendi kendine yaşıyor. Özellikle bu yılın başında ırak ve Afganistan savaşlarıyla ilgili 260 bin belgeyi Wikileaks'e sızdırmakla suçlanan ABD'li bir istihbarat uzmanının tutuklanmasından sonra gizlenmeye başlayan Assange'ın hayatının neredeyse tamamının havaalanlarında geçtiği, bir yerde iki günden fazla kalmadığı söyleniyor. Bu durum, yayınlanan son gizli belgelerden sonra da devam ediyor.

2007'nin başında kurulan Wikileaks'i "halkın istihbarat ajansı" olarak tanımlayan Assange, sitede bugüne kadar milyonlarca gizli belgeyi kamuoyuyla paylaştı. Bu belgelerin arasında çok gizli askeri bilgilerden, Sarah Palin'in hack'lenen elektronik postalarına, 11 Eylül saldırılarında hayatlarını kaybeden insanların cep telefonu mesajlarından East Anglia Üniversitesi'ndeki iklim değişikliği araştırmalarının yazışmalarına kadar birçok şey var.

Wikileaks yayınladığı son belgelerden önce de, bundan birkaç ay önce ABD'li askerlerin Bağdat'taki silahsız sivilleri öldürdüğünü gösteren ve "Collateral Murder" olarak bilinen videoyu yayınlamasıyla dikkat çekmişti. internet uzmanı Clay Shirky, internet gazeteciliğinin bu kadar hızlı yayıldığı bir dönemde Assange'ın "üç yılda Washington Post'un 30 yılda yaptığından daha fazla haber patlattığını" söyledi. Sitenin hizmet sağlayıcılarının muhbirlere güvence sağlayan isveç'te olması da Wikileaks'in işini kolaylaştırıyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İşte Herkesin Merak Ettiği O Adam! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement