Japonya Süperbilgisayar Teknolojisine Geçmeyi Planlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Japonya Süperbilgisayar Teknolojisine Geçmeyi Planlıyor

Japonya Süperbilgisayar Teknolojisine Geçmeyi Planlıyor

Japonya dünyanın en hızlı süper bilgisayarını 2018 yılına kadar yapmak istiyor.

27.11.2016 04:05

Japonya dünyanın en hızlı süper bilgisayarını 2018 yılına kadar yapmak istiyor.

Japonya, ülkenin üreticilerini teknolojik anlamda silahlandırmak için dünyanın en hızlı bilinen süper bilgisayarını inşa etmeyi planlıyor.Bunu gerçekleştirmek içinde tam 173 milyon dolar harcayacak!

Japonya Teknolojik Mojo'sunu geri kazanmanın peşinde!

Dünyamız tan bir geçiş aşamasında, otomasyon ve dijitalleşme, daha insancıl endüstriyel emek biçimlerini kesinlikle ortadan kaldırmaktadır. Bazı ülkeler bu duruma karşı aktif olarak karşı çıksa da Japonya gibi diğer ülkeler geleceğini bunda görecek adımlar atıyor.

Reuters'a göre Japonya 173 milyon dolar harcayarak 130 petflops'luk Çin'in Sunway TaihuLight'ı geride bırakacak bir süper bilgisayarı 2018 yılına kadar yapmak istiyor.

Japanese Prime Minister Shinzo Abe

Yaşlanan bir işgücüyle ve bol miktarda yorum üreten,yavaş büyüyen bir ekonomiyle Japonya'nın geçtiğimiz günlerde iyi vakit geçirmediği ortada. Tarihsel olarak, teknoloji dünyasının merkezinde yer alan Japonya yerini Güney Kore ve Çin gibi tüketici elektroniğinin şu anda beşiği olan ülkelere bu sahip olduğu alanı bırakmış oldu. Japonya bu alanda en son 2011 yılında 10.5 petflops'luk Fujitsu's K Computer ile zirvede yer almıştı ve uzun yıllar geçti.

Japonya Süperbilgisayar Teknolojisi 2018'de hayata geçiyor!

Japonya ABCI (AI Bridging Cloud Infrastructure) kod adı ile üretilecek yeni süper bilgisayarın üretimi için çeşitli şirketlerden teklif vermesini istedi. Kazanan firma 8 Aralık'ta açıklanacak. 2018 yılında da Japonya Süper bilgisayar'ı üretmiş olacak.

Deep Learning Teknolojisi

Japonya'nın esas amacı yapay zekanın (AI) gelişmelerini hızlandırmak için ultra hızlı hesaplamalar yapmak. Tıpkı insan beyninin sinir yollarını taklit eden algoritmaları çalıştıran "derin öğrenme" teknolojisi gibi. Bu sayede bilgisayarların yeni görevleri yerine getirmesine ve verilerin puanlarını hızlı analiz etmesine yardımcı olmak istiyor.

Bu alandaki en önemli başarılar Google'ın DeepMind AI programı AlphaGo'dan gelmiştir. Mart ayında Güney Koreli Porfesyonel oyuncu Lee Seedol antik tahta oyununda yenmişti.

Tüm bu uygulamalar, Japon şirketlerinin sürücüsüz araçlarını,görsel trafik verilerinin daha hızlı analiz edilmesine olanak sağlayacak. Bunun gibi bir çok alanda fabrikaların otomasyonunun geliştirilmesine yardımcı olacak.

Japonya SüperBilgisayar teknolojine 2018 yılında geçmek istiyor ve devlet teknolojik şirketleri bu şekilde domine temeyi planlıyor. Başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek.

Reuters

Kaynak: Teknotalk.com

Son Dakika Teknoloji Japonya Süperbilgisayar Teknolojisine Geçmeyi Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement