Orijinal Ps3 Kutusundan Sahte Oyun Kumandası Çıkabilir - Son Dakika
Teknoloji

Orijinal Ps3 Kutusundan Sahte Oyun Kumandası Çıkabilir

Orijinal Ps3 Kutusundan Sahte Oyun Kumandası Çıkabilir

Sahte ürünler ucuz olabilir, ama sizin sağlığınız ucuz değil.

12.01.2013 20:33

- Sony Playstation 3 (PS3) oyun konsollarıyla birlikte çok düşük fiyatlarla satılan sahte Sony Dual Shock oyun kumandaları, tüketicileri mağdur duruma düşürüyor. Bazı satıcılar, PS3'ün fiyatını düşürmek amacıyla sahte kumandayı orijinaliyle değiştiriyor. Sahte oyun konsolu kumandalarının orjinaliyle aynı kalite ve hassasiyete sahip olmadığını belirten yetkililer, tüketicilerin güvenilir mağazalardan alışveriş yapmaya dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor.

Türkiye'de iPhone gibi pek çok teknolojik ürünün olduğu gibi Sony Playstation 3 (PS3) oyun kumandalarının da sahteleri çok düşük fiyatlarla satışa sunuluyor. Bazı online alışveriş siteleri üzerinden yapılan PS3 oyun konsolu satışlarında kutudaki orijinal kumanda, sahtesiyle değiştiriliyor. Lisanslı olmayan, kalitesi, dayanıklılığı ve hassasiyeti düşük olan 15-20 TL'lik bu kumandaları alan oyun tutkunları kısa sürede mağdur duruma düşüyor. Satıcılar ise, orijinal kumandaları 50-70 TL'ye kutusuz olarak ayrıca satabiliyor.

Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, PS3'ün üreticisi Sony'nin de sahte kumandalar konusunda tüketicileri uyardığını hatırlatarak, "Sahte kumandaların üretiminde kullanılan piller ve elektronik hassasiyet gerektiren parçalar orijinal olmadıkları için kısa sürede arızalanabiliyor. Sahte piller yüzünden patlayan cep telefonlarını düşünecek olursak bu ürünlerin de vereceği zararlar konusunda tüketicilerimizi uyarmalıyız" şeklinde konuştu.

Sahte kumandalar, orijinalini kullanmış olanlar tarafından rahatlıkla ayırt edilebiliyor. Ancak oyun tutkunlarının böyle bir durumla karşılaşmamak adına tanınan, orijinal ürün garantisi veren, güvenli mağazalardan alışveriş yapmaları önem taşıyor.

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Orijinal Ps3 Kutusundan Sahte Oyun Kumandası Çıkabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement