Orman yangınlarına müdahalede Maksat-2 helikopteri geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Orman yangınlarına müdahalede Maksat-2 helikopteri geliyor

Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Orman Genel Müdürlüğü ile bir kontrat imzalayarak 10 tonluk genel Maksat-2 helikopterini geliştirdiklerini ve 2026-2027 yıllarında teslim edebileceklerini açıkladı. Bu helikopter, 3.5 ton su taşıma kapasitesine sahip olacak ve orman yangınlarına müdahalede kullanılacak. Ayrıca, Gökbey helikopterinin de Genel Maksat-2'de kullanılacağı ve bu yıl jandarmaya 3 adet teslim edileceği belirtildi.

26.07.2023 14:12

Orman yangınlarına müdahalede Maksat-2 helikopteri geliyor

İSTANBUL - Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "10 tonluk genel Maksat-2 helikopterimiz var. Bununla ilgili Orman Genel Müdürlüğü ile bir kontrat imzaladık. Şu an 2026-2027 gibi teslim edebiliriz. 3 buçuk ton su taşıyor. Bu birbirleriyle ilintili 2 helikopter. Genel maksat-2'de Gökbey'in kullanacağız. Gökbey'in uçuşları bitmek üzere bu yıl jandarmaya 3 tane bu yıl teslim ediyoruz" dedi.

IDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen fuar çerçevesinde Türk Havacılık Uzay Sanayii özgün olarak tesislerinde geliştirdiği platformlarını da ziyaretçilerle buluşturuyor. Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil bugün konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda fuar ve stant hakkında bilgiler verildi.

Kotil basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Soru cevap öncesi bir de açıklama yapan Kotil yerli savunma sanayi uçakları hakkında da bilgiler verdi. Kotil, Atak 2' nin ikinci uçuşunu da gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Atak - 2'ye yurt dışından çok yoğun ilgi gelmeye başladı. Özellikle körfez ülkeleri Atak-2 ile çok yoğun ilgileniyorlar. 1 ton 300 kilogram patlayıcı taşıyabilmesi üzerine ağırlık kaldırabilmesi, topunun 30 mm olması beklentinin çok üzerinde uluslararası bir ilgi oluşturdu. Biz onu beklemiyorduk. Aslında kara kuvvetleri için yaptığımız bir helikopter bu. Bunun hemen bir türevi olan 10 tonluk genel Maksat-2 helikopterimiz var. Bununla ilgili Orman Genel Müdürlüğü ile bir kontrat imzaladık. Şu an 2026-2027 gibi teslim edebiliriz. 3 buçuk ton su taşıyor. Bu birbirleriyle ilintili 2 helikopter. Genel maksat-2'de Gökbey'in kullanacağız. Gökbey'in uçuşları bitmek üzere bu yıl jandarmaya 3 tane bu yıl teslim ediyoruz" dedi.

Orman yangınlarına müdahalede Maksat-2 helikopteri geliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Teknoloji Orman yangınlarına müdahalede Maksat-2 helikopteri geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement