Sap'tan İkinci Çeyrekte 1.12 Milyar Euro Kar - Son Dakika
Teknoloji

Sap'tan İkinci Çeyrekte 1.12 Milyar Euro Kar

Sap\'tan İkinci Çeyrekte 1.12 Milyar Euro Kar

SAP AG, 30 Haziran 2013 tarihinde sona eren yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

30.07.2013 14:00

- Üç yıldır çift haneli büyümesini sürdüren şirketin, 2013'ün ikinci çeyreğinde bulut çözümleri abonelik ve destek gelirleri yüzde 166 artış göstererek 183 milyon euroya ulaştı. SAP'nin bulut çözümü aboneliği ve destek gelirleri, ikinci çeyrek itibarıyla geçen yıla oranla yüzde 68'lik artışla, 361 milyon euro olarak kaydedildi.

Yıllık bulut çözümleri geliri 932 milyon euroya ulaşan SAP, yaklaşık 30 milyon bulut kullanıcısıyla, abonelik bazında bulut pazarının en büyüğü olarak faaliyet gösteriyor.

Mayıs ayında piyasaya sunulan ve tüketicilerin büyük ilgisiyle karşılaşan 'SAP Business Suite' programı HANA Enterprise Cloud (HANA Kurumsal Bulut Çözümleri) ile birlikte HANA platformunun yaygınlaşmasını güçlendiriyor,

Nitekim şirketin gerçek zamanlı kurumsal uygulamalar platformu olan SAP HANA, geçen yıla göre yüzde 21 büyüme kaydederek 102 milyon euroluk yazılım geliri katkısıyla büyümedeki başrolünü korudu. Şirket, 2013 yılsonu itibarıyla HANA yazılımı gelirlerinden 650-700 milyon euroluk gelir hedefliyor.

Dünyanın en büyük web tabanlı ticaret topluluğu olan Ariba platformda gerçekleşen harcama hacmi ise 12 aylık büyüme trendini koruyarak geçen yıla oranla yüzde 27 artışla yaklaşık 465 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Ariba ağında aktif olarak 1,1 milyondan fazla şirket ticari faaliyet gösteriyor.

İkinci çeyrekte, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupa-Ortadoğu- Afrika Bölgesi (EMEA), çetin geçen önceki yılla kıyaslandığında, devam eden zorlu pazar şartlarına rağmen, yazılım ve bulut abonelik gelirlerini geçen yıla göre yüzde 3 artırdı.

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sap'tan İkinci Çeyrekte 1.12 Milyar Euro Kar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement