Çin'in Chengdu Kenti ile İstanbul Arasındaki Direkt Uçuşlar Yeniden Başladı - Son Dakika
Turizm

Çin'in Chengdu Kenti ile İstanbul Arasındaki Direkt Uçuşlar Yeniden Başladı

Çin\'in Chengdu Kenti ile İstanbul Arasındaki Direkt Uçuşlar Yeniden Başladı

Çin'in Sichuan Havayolları, pandemi sonrasında Türkiye seferlerini yeniden başlattı ve İstanbul Havalimanı'ndan Çin'in güneybatısındaki Chengdu şehrine her Pazartesi ve Çarşamba günleri uçuş gerçekleştirecek. Sichuan Havayolları'nın Chengdu-İstanbul rotasını yeniden başlatması, iki ülke arasındaki personel etkileşimlerini daha da kolaylaştıracak ve ekonomi, ticaret ve turizm sektörlerinde ikili işbirliğini teşvik edecek. Sichuan Havayolları, Türk Hava Yolları ile işbirliği yaparak transit yolcularına İstanbul'da rahat ve hızlı check-in hizmeti sunacak. 2019'un Nisan ayında başlatılan direkt seferler, Kovid-19 salgını nedeniyle askıya alınmıştı ancak Çin'in yurtdışına seyahat kısıtlamalarını kaldırmasıyla birlikte Sichuan Havayolları 26 uluslararası rotada seferlerini yeniden başlattı.

22.06.2023 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Çin'in Chengdu Kenti ile İstanbul Arasındaki Direkt Uçuşlar Yeniden Başladı
İstanbul Havalimanı'nda pandalar ve uçak maketleriyle süslenmiş check-in kontuarında biniş kartını alan bir yolcu, 21 Haziran 2023. (Fotoğraf: Ömer Kuşçu/Xinhua)

İSTANBUL, 22 Haziran (Xinhua) -- Çin'in Sichuan Havayolları, Çarşamba günü bir uçağının İstanbul Havalimanı'ndan Çin'in güneybatısındaki Chengdu şehrine gitmek üzere havalanması ile pandemi sonrasında Türkiye seferlerini yeniden başlatmış oldu.

Sichuan Havayolları İstanbul Ofisi Başkanı Cheng Xiaobo, Chengdu-İstanbul arasındaki seferlerin her Pazartesi ve Çarşamba günü gerçekleştirileceğini ve uçuş süresinin yaklaşık 9 saat olacağını bildirdi.

Çin'in Chengdu Kenti ile İstanbul Arasındaki Direkt Uçuşlar Yeniden Başladı
İstanbul Havalimanı'nda check-in sırasına girmiş yolcular, 21 Haziran 2023. (Fotoğraf: Ömer Kuşçu/Xinhua)

Havalimanında Çin'in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong'un katılımıyla bir tören düzenlendi. Wei, Sichuan Havayolları'nın Chengdu-İstanbul rotasını yeniden başlatmasının iki ülke arasındaki personel etkileşimlerini daha da kolaylaştıracağını ve ekonomi, ticaret ve turizm sektörlerinde ikili işbirliğini teşvik edeceğini söyledi.

Sichuan Havayolları, transit yolcularına İstanbul'da rahat ve hızlı check-in hizmeti sunmak için Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketi Türk Hava Yolları ile işbirliği yaptı.

Çin'in Chengdu Kenti ile İstanbul Arasındaki Direkt Uçuşlar Yeniden Başladı
İstanbul Havalimanı'nda Sichuan Havayolları'nın Türkiye seferlerinin yeniden başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Çin'in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong (solda), 21 Haziran 2023. (Fotoğraf: Ömer Kuşçu/Xinhua)

2019'un Nisan ayında Chengdu'dan İstanbul'a direkt sefer başlatan Sichuan Havayolları, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'nin Şubat ayında bu hizmetini askıya almıştı.

Çin'in bu yılın başlarında yurtdışına seyahat kısıtlamalarını kaldırmasıyla birlikte Sichuan Havayolları 26 uluslararası rotada seferlerini yeniden başlattı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Turizm Çin'in Chengdu Kenti ile İstanbul Arasındaki Direkt Uçuşlar Yeniden Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement