Çinli Turistler İtalya'ya Yoğunluk Getirecek - Son Dakika
Turizm

Çinli Turistler İtalya'ya Yoğunluk Getirecek

Çinli Turistler İtalya\'ya Yoğunluk Getirecek

İtalya Ulusal Turizm Kurulu'nun (ENİT) Çin'deki Baş Temsilcisi Cristiano Varotti, bu yılki süper uzun 'altın hafta' tatilinde Çinli turistlerin İtalya'ya dönmesiyle, ülkenin turizm sektöründe yoğunluk beklendiğini söyledi. Çinli turistlerin çoğunlukla Roma, Floransa ve Venedik gibi sanat şehirlerini tercih ettiği ve bu durumun İtalya ekonomisi için olumlu bir haber olduğu belirtildi. 'Altın hafta' tatil sezonu 6 Ekim'e kadar sürecek.

02.10.2023 14:28

Dosya Boyutu: 47.58MB

1. Turistlerin çeşitli görüntüleri

İtalya Ulusal Turizm Kurulu'nun (ENİT) Çin'deki Baş Temsilcisi Cristiano Varotti, bu yılki süper uzun "altın hafta" tatilinde Çinli turistlerin İtalya'ya dönmesiyle, ülkenin turizm sektöründe yoğunluk beklendiğini söyledi.

"Turizmde yavaş yavaş 2019 rakamlarına dönüyoruz. Giderek artan sayıda Çinli turist, seyahat noktası olarak İtalya'yı seçiyor. Bunların çoğu da sanat için Roma, Floransa ve Venedik'i, alışveriş için ise Milano'yu tercih ediyor.

Elbette, bu bizim turizm sektörümüz için faydalı. Çin, turist kaynakları açısından İtalya için en önemli pazarlardan biri.

Dolayısıyla Çinli turist sayısındaki artış bütün ekonomi açısından çok iyi bir haber. Bu yılın başından itibaren Çin'de çok fazla tanıtım yaptık."

Çin'de Güz Ortası Festivali ile Ulusal Gün tatillerini kapsayan ve 29 Eylül'de başlayan "altın hafta" tatil sezonu 6 Ekim'e kadar sürecek.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Roma'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Turizm Çinli Turistler İtalya'ya Yoğunluk Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement