Kırşehir Belediyesi 3. Lavanta Şöleni 25 Haziran 2023'te yapılacak - Son Dakika
Turizm

Kırşehir Belediyesi 3. Lavanta Şöleni 25 Haziran 2023'te yapılacak

Kırşehir Belediyesi 3. Lavanta Şöleni 25 Haziran 2023\'te yapılacak

Kırşehir Belediyesi, 25 Haziran 2023 Pazar günü Koku Vadisi olan Lavanta Bahçesi'nde 3. Lavanta Şöleni düzenleyecek. Lavanta Şölenine katılmak isteyenler için ücretsiz servisler kaldırılacak. Lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım ürünü haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Şölen alanında canlı müzik, panoramik fotoğraf çekim köşeleri, çocuklar için Palyaço gösterisi ve balon dağıtımı da gerçekleştirilecek.

21.06.2023 10:04  Güncelleme: 10:05

Kırşehir Belediyesi 3. Lavanta Şöleni, 25 Haziran 2023 Pazar günü saat 12.00'da Kırşehir'in Koku Vadisi olan Lavanta Bahçesi'nde yapılacak. Lavanta Şölenine katılmak isteyenler için ücretsiz servisler kaldırılacak.

Kuraklığın giderek artması ile birlikte lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım ürünü haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ekonomik değeri yüksek lavantanın Kırşehir çiftçisi için de önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.

2020 yılında ilk hasadın, 2021 yılında da ikinci hasadın, 2022 yılında ise üçüncü hasadın yapıldığını hatırlatan Başkan Ekicioğlu, yapılan hasatlarla birlikte çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını da dile getirdi.

Lavanta Şöleni ile Kırşehirli üreticilerin dikkatini lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Ekicioğlu, "Lavanta bahçesini yaz boyunca sürekli ziyaretçilere açık tuttuk, daha önceki şölenlerimize de büyük ilgi ve katılım olduğunu gözlemledik. 25 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirecek olduğumuz 3. Lavanta Şöleni alanında da yine önceki yıllarda olduğu gibi lavanta yağı, lavanta kesesi, lavanta buketi ve lavanta fidesi stantlarımız bulunacak. Şölen alanında canlı müzik, panoramik fotoğraf çekim köşeleri,  çocuklarımıza özel Palyaço gösterisi ve balon dağıtımı da gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimizi Kırşehir'in koku vadisi lavanta bahçemizde gerçekleştirilecek olduğumuz 3. Lavanta Şölenimize katılmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Turizm Kırşehir Belediyesi 3. Lavanta Şöleni 25 Haziran 2023'te yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement