Sichuan Havayolları, İstanbul-Chengdu direkt uçuş hizmetini yeniden başlattı - Son Dakika
Turizm

Sichuan Havayolları, İstanbul-Chengdu direkt uçuş hizmetini yeniden başlattı

Çin'in Sichuan Havayolları, İstanbul Havalimanı'ndan Chengdu'ya direkt uçuş hizmetini yeniden başlattı. Seferler her Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecek. Sichuan Havayolları, Türk Hava Yolları ile işbirliği yaparak transit yolcularına İstanbul'da hızlı check-in hizmeti sunacak. Kovid-19 salgını nedeniyle geçici olarak askıya alınan uçuşlar, Çin'in yurtdışına seyahat kısıtlamalarını kaldırmasıyla birlikte yeniden başladı.

22.06.2023 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Sichuan Havayolları, Çarşamba günü bir uçağının İstanbul Havalimanı'ndan Çin'in güneybatısındaki Chengdu şehrine gitmek üzere havalanması ile Chengdu-İstanbul arasındaki direkt uçuş hizmetini yeniden başlatmış oldu.

Sichuan Havayolları İstanbul Ofisi Başkanı Cheng Xiaobo, Chengdu-İstanbul arasındaki seferlerin her Pazartesi ve Çarşamba günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

SES (Çince): CHENG XİAOBO, Sichuan Havayolları İstanbul Ofisi Başkanı:

"İstanbul'dan Chengdu'ya uçuşta sefer sayımız 3U3827/8. Uçuşlar her Pazartesi ve Çarşamba günleri yapılacak ve uçuş süresi yaklaşık 9 saat olacak. Mevcut uçak modellerimiz ise Airbus 330 ve 350. Bugünkü sefer, Airbus 330 ile gerçekleştiriliyor. Bu rotadaki gidiş-dönüş seferlerimizde yüzde 90'ın üzerinde bir yolcu doluluk oranı söz konusu."

Havalimanında Çin'in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong'un katılımıyla bir tören düzenlendi. Wei, Sichuan Havayolları'nın Chengdu-İstanbul rotasını yeniden başlatmasının iki ülke arasındaki personel etkileşimlerini daha da kolaylaştıracağını ve ekonomi, ticaret ve turizm sektörlerinde ikili işbirliğini teşvik edeceğini söyledi.

Sichuan Havayolları, transit yolcularına İstanbul'da rahat ve hızlı check-in hizmeti sunmak için Türk Hava Yolları ile işbirliği yaptı.

2019'un Nisan ayında Chengdu'dan İstanbul'a direkt uçuş seferi başlatan Sichuan Havayolları, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020'nin Şubat ayında bu hizmetini askıya almıştı.

Çin'in bu yılın başlarında yurtdışına seyahat kısıtlamalarını kaldırmasıyla birlikte, Sichuan Havayolları 26 uluslararası rotada uçuşlarına yeniden başladı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İstanbul'dan bildiriyor. (XHTV)

Sichuan Havayolları, İstanbul-Chengdu direkt uçuş hizmetini yeniden başlattı
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Turizm Sichuan Havayolları, İstanbul-Chengdu direkt uçuş hizmetini yeniden başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement