Turistik Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor - Son Dakika
Turizm

Turistik Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor

Turistik Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin 11 Aralık'ta başlayacağını duyurdu. Seferler, Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma günleri; Kars'tan çarşamba, cuma ve pazar günleri yapılacak. Yılbaşı ve sömestr dönemleri için ek seferler de planlandı.

01.11.2023 10:44  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin 11 Aralık'ta, bilet satışlarının 1 Kasım'da başlayacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yazılı açıklamasında Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin 2023-2024 sezonu seferleri ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, "Turistik Doğu Ekspresi trenlerimiz, 2023-2024 sezonunda Ankara'dan 11 Aralık 2023 ve 8 Mart 2024 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars'tan 13 Aralık 2023 ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak" dedi.

Bakanlıktan alınan bilgilere göre; dünyanın en iyi 4 rotasından biri olarak gösterilen, Ankara- Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi, yerli yabancı, her yaş grubundan yolculara seyahat imkanı sunuyor. Ekspresin, Kars'ın Ani Harabeleri'nden Çıldır Gölü'ne kadar birçok tarihi ve turistik mekanda istasyonları yer alıyor. Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuklarını sosyal medyada paylaşması trene talebi arttırıyor. Güzergahta artan yolcu talebini karşılamak üzere sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi de sadece Kars'ın değil, güzergahtaki Sivas, Erzurum ve Erzincan'ın keşfedilmesi için fırsatlar sunuyor.

YILBAŞI VE SÖMESTİR İÇİN EK SEFER KONULDU

Yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara'dan 31 Aralık, 20 Ocak, 27 Ocak tarihlerinde ve Kars'tan 2 Ocak, 22 Ocak, 29 Ocak tarihlerinde ek seferler yapılacak. Ankara- Kars yönünde 42, Kars- Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren seferi gerçekleştirilecek. Ankara- Kars yönünde Erzincan, Erzurum istasyonlarında, Kars- Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapılacak.

Turistik Doğu Ekspresi trenleri 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşurken; her bir yataklı vagon 10 kompartıman (oda), her bir odada ise 2 yatak bulunuyor. Yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişirken; düşük dönem oda ücreti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira uygulanacak. Bir odada en fazla 2 kişi seyahat edebiliyor. Buna ilave olarak odalarda 0- 6 yaş arasında en fazla 2 çocuğun seyahati ücretsiz olacak.

66 BİN 258 YOLCU TAŞINDI

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara- Kars yönü kalkış saati 15.55, Kars- Ankara kalkış saati 22.20 olarak planlandı. Ankara- Kars yönünde Erzincan'da 164 dakika, Erzurum'da 180 dakikalık duruşla 30 saatlik seyahat, Kars- Ankara yönünde ise İliç ve Divriği'de 180'er dakika, Sivas'ta 230 dakikalık duruşla 34 saat 30 dakikalık seyahat programlandı. Turistik Doğu Ekspresi ile 2019 yılından bugüne kadar toplam 66 bin 258 yolcu taşındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Turistik Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement