Van Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Turizm

Van Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Van Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Van Tanıtım Günleri İstanbul Yenikapı'da başladı. Etkinlikte Van'ın tarihi, kültürü ve gastronomisi tanıtılacak.

23.11.2023 21:54  Güncelleme: 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2. Van Tanıtım Günleri start aldı

İSTANBUL - Van Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Van Tanıtım Günleri İstanbul Yenikapı'da başladı.

Yenikapı'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, video gösterimi ve folklor gösterisi ile devam etti. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan VANFED Yönetim Kurulu Başkanı M. Fatih Yağız, ikincisini düzenledikleri etkinlik ile amaçlarının Van'ın tarihini, kültürünü, gastronomisini tanıtmak olduğunu belirterek, "Tarlada izi olmayanların harmanda yüzü olmaz. Şükürler olsun bizim hem tarlada izimiz hem harmanda yüzümüz var. Önümüzde bir yerel seçim var. Yerel seçim öncesinde buradan, Yenikapı'dan siyasi partilere çağrımdır. Artık Vanlıları görmek zorundasınız. Siyaseten yerimizi alabilmemiz için Vanlıların hak ettiği temsiliyeti mutlaka alacağız. Biz bundan sonra yönetilen değil yönetici olacağız. Bu da böyle bilinsin. Bu duygularla bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Van Tanıtım Günlerinde stant açan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer ise heyecanlı ve mutlu olduklarının altını çizerek, "İstanbul'da Van'ın isminin geçmesi bile bizi heyecanlandırıyor. Çok mutluyuz. İlk defa katılıyoruz. İnşallah bundan sonra Van'ın tanıtım günlerinin hepsine katılacağız. Buradaki hemşehrilerimiz ile bir araya geliyoruz, sohbet ediyoruz. Bu Van için önemli bir buluşma günüdür. İstanbul'da da artık Van'ın değerleri, ürünleri tanıtılıyor. Büyük bir katılım var. Çevre illerden gelenler var" diye konuştu.

Van Tanıtım Günlerine katılan vatandaşlar da bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Açılış kurdelesinin kesilmesi ve stantların gezilmesinin ardından etkinlik Dengbej Kazo ve Mehmet Öndil konserleri ile devam etti.

(ATL-ŞAK-Y)

Van Tanıtım Günleri İstanbul\'da Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Turizm Van Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement