Anadolu Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı 18-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5'inci Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Çalıştayı başladı.
Çalıştayda "Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları'nda Kalite Süreçleri ve Akreditasyon" teması ele alındı. Öğrenci Merkezi Salon 2009'da düzenlenen etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Günsoy'un yanısıra öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
"Sağlıklı insan yetiştirmenin yolu, sağlık alanındaki nitelikli hizmet gücünün yetiştirilmesinden geçiyor"
Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Günsoy, "Sürdürülebilir iktisadi büyüme ve kalkınma için temel yapı taşının beşeri sermaye olduğunu yapılan çalışmalarda görebiliyoruz. Burada beşeri sermayenin en önemli unsurunun da sağlıklı insan olduğu ortaya çıkıyor. Sağlıklı insan yetiştirmenin yolunun da sağlık alanında nitelikli, kalifiye hizmet gücü yetiştirilmesinden geçtiğini görüyoruz. Bu anlamda sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının önemi de bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Dolayısıyla Üniversitemizde 18-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Çalıştayının ana teması da bu kapsamda 'Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları'nda Kalite Süreçleri ve Akreditasyon' olarak belirlendi" dedi.
"Sağlık alanında kalifiye hizmet gücünün belli bir noktaya ulaşabilmesi için belirli standartlar var"
Sağlık alanında kalifiye hizmet gücünün belli bir noktaya ulaşabilmesi için belirli standartlar var" diyen Günsoy, "Kalite süreçleri bu standartları sağlamak ve sürekli iyileştirmek için yürütülür. Dolayısıyla çalıştayımızda da, sağlık eğitimi, müfredatlar, programlar ve program açma ile ilgili yenilikler, akademik kadrolarla ilgili altyapı konuları ve bu alanda yapılmış çalışmalar değerlendirilecek. Dileğim bu çalıştayın sonucunda ortaya çıkacak olan fikirlerin, Türkiye'deki sağlık hizmetleri yapısını yükseltmeye katkıda bulunmasıdır. Bu kapsamda tüm katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
"Hepimize çok büyük görevler düşüyor"
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Göksel Arli ise açılış konuşmasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Çalıştayı'nın önceki yıllarda yapılan organizasyonları hakkında bilgi verdi. Arli, "Bu çalıştayda, akreditasyon oluşturulmasının yapı taşları olan amaç ve hedefler, eğitim programlarının yapısı, öğrencilerin değerlendirilmesi, öğrenciler, program ve değerlendirme, akademik kadro, altyapı ve olanaklar, örgütlenme, yönetim, yürütme, sürekli yenilenme ve gelişim konularını tartışarak birlikte ortak bir sonuca ulaşmayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi bugüne kadar mühendislik fakülteleri, sağlık bilimleri fakülteleri ve eczacılık alanlarında akreditasyon süreçleri tamamlandı. İnşallah biz de bunun temellerini atarak en kısa sürede akreditasyon sürecine gireriz. Çünkü donanımlı, bilgili ve üretken ara elemanlar yetiştirebilmek için sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarının acil akredite olmaya ihtiyacı var. Bu süreç, sayın Prof. Dr. Neslihan Boyan hocamızın başkanlığında bir ekip oluşturularak başlatıldı. Kuşkusuz bu süreci tamamlamak çok kolay olmayacak. Burada hepimize çok büyük görevler düşüyor. Hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve gerekli desteği vermeliyiz. Bu bağlamda çalışma gruplarında yukarıda adı geçen her bir grubun akreditasyonu ile ilgili ulaşılan sonuçlar tartışılacak. Umarım sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları akreditasyon çalışmasını el birliği ile hayata geçireceğiz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yaşam › Anadolu Üniversitesi'nde 5. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları Çalıştayı Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?