Antalya açıklarında ölü yunus bulundu - Son Dakika
Yaşam

Antalya açıklarında ölü yunus bulundu

Antalya açıklarında amatör balıkçılar ölü yunus ile karşılaştı. Ağzı ve yüzgeçlerinde balık ağı tespit edilen Yunus'un boğularak yaşamını kaybettiği değerlendiriliyor. Yunusun balıkçı ağına takılarak öldüğü belirtilirken, bu gibi durumların sıklıkla yaşandığı ifade edildi.

05.07.2023 15:46

Antalya açıklarında ölü yunus bulundu

Ağzında balık ağı bulunan yunusun, boğularak öldüğü değerlendiriliyor

ANTALYA - Antalya açıklarında amatör balıkçılar ölü yunus ile karşılaştı. Ağzı ve yüzgeçlerinde balık ağı tespit edilen Yunus'un boğularak yaşamını kaybettiği değerlendiriliyor.

Kemer İlçesi Beldibi açıklarına tekne ile açılan amatör balıkçılar, su yüzeyinde hareketsiz duran yaklaşık 2-3 metre büyüklüğünde yunusu fark etti. Ağız ve yüzgeç kısımlarında ağ görülen yunusun öldüğü anlaşıldı. İlk belirlemelere göre, aktif balık ağına takılarak boğulduğu değerlendirilen yunus, denizde bırakıldı.

Görüntülerdeki yunusun, Antalya açıklarında teknelerle yarışan yunuslardan bir tanesi olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, yunusun balıkçı ağına yakalanıp öldüğünü, bu gibi durumların sıklıkla yaşandığını kaydetti. Gökoğlu, "Özellikle yunuslar balıkçı ağını takip ederler. Ağdan balık çalarlar. Bu balık çalma sırasında ağzına ve dişlerine ağ dolanmış. Dolayısıyla kurtulamamış ve boğulmuş. Balıkçı bu ağı alırken onu görünce avcılığı yasak olduğu için almaktan korkmuş olabilir. Balıkçılar da yapabileceği bir şey yok, bu durumdan onlar da mustarip" dedi.

Antalya açıklarında ölü yunus bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Antalya açıklarında ölü yunus bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement