Düzce'de sahipsiz hayvanlar için su kapları yerleştirildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Düzce'de sahipsiz hayvanlar için su kapları yerleştirildi

Düzce\'de sahipsiz hayvanlar için su kapları yerleştirildi
26.07.2023 10:42

Düzce'de sıcak havadan etkilenen sahipsiz hayvanlar için gönüllüler tarafından iş yerlerinin önlerine su kapları yerleştirildi. Bipativer Hayvanları Koruma Derneği, şehir merkezindeki iş yerlerinin önüne 100 su kabı yerleştirerek hayvanların susuz kalmamasını sağlamayı hedefliyor. Ayrıca su kaplarının üzerine 'su kabıdır çöpe atmayınız' uyarısı asıldı. Dernek yöneticisi Ilgın Günce Günay, insanlarla hayvanların birlikte yaşama kültürüne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerinden Hatay ve Antakya'ya mama desteği sağlamayı planladıklarını da söyledi.

Düzce'de sıcak havadan etkilenen sahipsiz hayvanlar için gönüllüler tarafından iş yerlerinin önlerine su kapları yerleştirildi.

Bipativer Hayvanları Koruma Derneği yönetim kurulu üyesi Ilgın Günce Günay, AA muhabirine, barınma, beslenme ve tedavi alanlarında hak ve hizmeti önceleyerek çalıştıklarını söyledi.

Gönüllülerle şehir merkezindeki iş yerlerinin önüne yerleştirilmek üzere 100 su kabı hazırladıklarını belirten Günay, kent geneline yaymayı planladıkları proje kapsamında su kaplarının üzerine "su kabıdır çöpe atmayınız" uyarısı astıklarını anlattı.

Günay, bazı insanların su kaplarının içine çöp veya yabancı madde atabildiğine değinerek, insanlarla hayvanların birlikte yaşama kültürü noktasında farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.

Hatay ve Antakya'ya mama desteğinde bulunacaklar

Hayvanların da yangın, deprem, sel gibi doğal afetlerden olumsuz etkilendiğini dile getiren Günay, "Bu yüzden saha faaliyetlerinde bulunduğumuz deprem bölgelerinden Hatay ve Antakya'ya mama desteğinde bulunmayı düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Düzce'de sahipsiz hayvanlar için su kapları yerleştirildi - Son Dakika


Advertisement