Niğde Belediyesi İlhanlı Mahallesi'nde Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İnşa Ediyor - Son Dakika
Yaşam

Niğde Belediyesi İlhanlı Mahallesi'nde Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İnşa Ediyor

Niğde Belediyesi İlhanlı Mahallesi\'nde Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İnşa Ediyor

Niğde Belediyesi, kentin dört bir yanını modern yaşam merkezleri ve yeni nesil kütüphanelerle donatma hedefi doğrultusunda İlhanlı Mahallesi'nde Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi inşa ediyor. Proje, farklı kullanım alanları ve modern mimarisiyle dikkat çekiyor.

30.11.2023 09:37  Güncelleme: 09:41

Kentin dört bir yanını modern yaşam merkezleri ve yeni nesil kütüphanelerle donatmayı hedefleyen Niğde Belediyesi'nin, bu alandaki önemli projelerinden biri olan İlhanlı Mahallesi Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezinin temeli 1 Aralık Cuma günü atılacak.

Gelecek yıl Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılması planlanan Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi, farklı kullanım alanlarının yanı sıra modern mimarisi ile de dikkat çekiyor. Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi olarak iki bölümden oluşan projenin Gençlik Yaşam Merkezi ve Kütüphane bölümünde, 110 kişi kapasiteli kütüphane, satranç oyun alanları ve kafeterya yer alacak. Projenin Kadın Yaşam Merkezi bölümünde ise el sanatları atölyesi, yemek atölyesi, plates ve fitness salonu bulunacak. Ayrıca, Kadın Yaşam Merkezi'ndeki spor salonunda kadınlar haftanın 6 günü 09.00-22.45 saatleri arasında 2 kadın eğitmen eşliğinde eğitim imkanı bulabilecek.

28 milyon liralık proje

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaklaşık 28 milyon lira maliyetle İlhanlı Mahallesine kazandıracakları Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi'nin, bölgenin önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacağını söyledi.

İlhanlı Mahallesi Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi'nin, kadınların bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, çeşitli kurslara katılabilecekleri bir merkez olmanın yanında, kadınların sportif faaliyetlerini de yapabilecekleri alanlara sahip olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Özdemir, "Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezimizin kütüphane bölümü de yine bölgenin önemli bir ihtiyacını daha karşılamış olacak. Bu sayede, gençlerimiz ve yetişkinler için okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve bilgiye erişimin kolaylaştırılması sağlanacak" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin dört bir yanını yaşam merkezleri ve kütüphanelerle donatmaya kararlı olduklarını ifade ederek, "Özbelde mevkiinde çocuk kütüphanemiz, Yukarı Kayabaşı Mahallesindeki Belediye Hizmet binamızın giriş katındaki gençlik merkezi ve kütüphanemiz hizmete girdi. Yakında Niğde Belediye binamızın önünde ki 100. Yıl Millet Kütüphanemiz ve kütüphaneye dönüştürdüğümüz eski Rum Kilisesindeki 100. Yıl Kale Kütüphanemizin açılışını yapacağız. Ayrıca Hüdavent Hatun Sosyal tesisinin içerisinde Bebek ve Çocuk Kütüphanesiyle ilgili hazırlıklar da devam ediyor" açıklamasında bulundu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Niğde Belediyesi İlhanlı Mahallesi'nde Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi İnşa Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement