Hafif Sofralar için 5 Tarif - Son Dakika
Yemek Tarifi

Hafif Sofralar için 5 Tarif

Hafif Sofralar için 5 Tarif

Kış mevsiminde içinizi ısıtacak lezzetler aynı zamanda görüntüsü ile iştahınızı kabartacak. Sofralarınızı hafifletecek 5 tarif ile aynı zamanda sağlıklı besleneceksiniz.

25.01.2019 10:44

1.ÇERKEZ TAVUĞU

Tok tutan ve lezzetli bir yemek olan Çerkez tavuğu, sofranızı baş köşesinde yer alacak.

Malzemeler: Haşlanmış tavuk, 5-6 adet ceviz, 3 yemek kaşığı yulaf, 1 havuç, 1 tatlı kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı labne.

Hazırlanışı: Labne, kırılmış cevizler ve rendelenmiş havuçları bir kasede birleştirin. Karışımın üzerine hardal ekleyin ve karıştırın. Haşlanmış tavuğu içine ekleyerek servis edebilirsiniz.

Hafif Sofralar için 5 Tarif

2.KESTANELİ BALKABAĞI ÇORBASI

Mis gibi kestane kokusu ile sofraya hâkim olan kestaneli balkabağı çorbası, favori lezzetlerinizden olacak.

Malzemeler: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 küçük soğan, 3 dilim balkabağı, 1 kase tavuk suyu, tuz, 2 diş sarımsak, karabiber, kimyon, 8 adet kestane, 1 çay bardağı süt.

Hazırlanışı: Balkabağını haşlayın. Kestaneleri önce çizin sonra tuzlu suda bekletip fırında pişirin. Sarımsak ve soğanları hafif şekilde kavurun. Zeytinyağında kavurduğunuz karışımın üstüne tuz ve baharatlar ekleyin. Tavuk suyu, su ve süt ekleyip malzemeler pişirin. Pişen malzemeleri ocaktan alın ve blenderden geçirin. Afiyet olsun.

Hafif Sofralar için 5 Tarif

3.NARLI BUĞDAY SALATASI

Sofraya çok yakışacak olan narlı buğday salatası hem lezzeti ve de görüntüsü ile iştah kabartacak.

Malzemeler: Yarım kase nar, 1 kase haşlanmış buğday, ½ su bardağı dereotu,5-6 dal yeşil soğan, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi.

Hafif Sofralar için 5 Tarif

4.ÇİKOLATALI HUMUS

Sofranızda hafif bir tatlı istiyorsanız çikolatalı humusa yer açın.

Malzemeler: 5-6 adet hurma, 1 çay bardağı nohut, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı,3 yemek kaşığı kakao, 1 çay bardağı nohut.

Hazırlanışı: Sıcak suda beklettiğiniz hurmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Hurmalar, kakao, haşlanmış nohut ve Hindistan cevizi yağını blenderden geçirin. Karışımı zevkinize göre mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

Hafif Sofralar için 5 Tarif

5.UYANDIRAN SMOOTHİE

Soğuk kış günlerinde yorgun düştüyseniz ve enerjiye ihtiyacınız varsa size pratik bir önerimiz var.

Malzemeler: Yarım muz, 2-3 dilim ananas, 1 avuç maydanoz, 1 avuç ıspanak, maden suyu, yarım limon suyu, 1 nohut büyüklüğünde zencefil.

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderden geçirin ve maden suyu ekleyip tüketin.

Hafif Sofralar için 5 Tarif

Son Dakika Yemek Tarifi Hafif Sofralar için 5 Tarif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement