Ispanak temizlenin kolay ve sağlıklı yolu - Son Dakika
Yemek Tarifi

Ispanak temizlenin kolay ve sağlıklı yolu

Ispanak temizlenin kolay ve sağlıklı yolu

Sağlık için çok faydalı bir besin olan ıspanağı tüketirken mikroplardan korunmak için onu doğru şekilde temizlemek gerekiyor. Özel yöntemlerle bu temizlik oldukça pratik hale geliyor.

02.08.2019 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ispanak temizlemenin pratik yolu ile ıspanaklar hem sağlıklı hale geliyor hem de zahmetsizce yemeğe hazırlanıyor. İşte ıspanağı kolayca hijyenik hale getirmenin yolu.

SİRKELİ FORMÜL

Geniş bir kabın içine su doldurup üzerine bir su bardağı sirke ekleyin. Sirke türü seçiminde özgürsünüz. Hazırladığınız suya kök kısmını kesip yaprak yaprak ayırdığınız ıspanakları alın. Ispanakları bu karışımın içinde yarım saat bekletin. Yeteri kadar beklettiğiniz ıspanakları ayrı bir kaba alıp temiz suda 10 dakika bekletin.

Ispanak temizlenin kolay ve sağlıklı yolu

ALTERNATİF YÖNTEM

Aynı uygulamayı sirke tercihi yerine tuz ve karbonatla uygulayabilirsiniz. Ispanakları en son aldığın saf su kabındaki su yeterince berrak değilse su berrak hale gelen kadar suyu değiştirerek ıspanakları temizleyin.

Ispanak temizlenin kolay ve sağlıklı yolu

ISPANAKLARI MUHAFAZA EDERKEN DİKKAT EDİN

Ispanakları hijyenik şekilde yıkadıktan sonra derin bir süzgece alın ve suyunun akmasını sağlayın. Pişireceğiniz kısmı alıp saklayacağınız kısmı ayrı bir kaba alın ve suyun tamamen kurumasını bekleyin. Kurulama için kağıt havlu da kullanabilirsiniz. Hazır hale gelen ıspanakları buzdolabı poşetine alarak derin dondurucuya alabilirsiniz.

Son Dakika Yemek Tarifi Ispanak temizlenin kolay ve sağlıklı yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement