1. Turizm Eğitim Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

1. Turizm Eğitim Çalıştayı

TÜROFED Başkanı Ayık: "Türkiye turizm sektöründe hiçbir sektörde sahip olmadığı bir yerde.

18.04.2014 13:11

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye'nin turizm sektöründe hiçbir sektörde sahip olmadığı noktada olduğunu ve dünyada 6'ncı sırada yer aldığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nca düzenlenen 1. Turizm Eğitim Çalıştayı, Ahmet Yesevi Konferans salonunda başladı.

Ayık, burada yaptığı konuşmada, Türk insanının turizm işini doğası gereği çok iyi yaptığını söyledi. Türkiye'nin turizm sektöründe çok iyi durumda olduğunu ifade eden Ayık, "Türkiye, turizm sektöründe hiçbir sektörde sahip olmadığı bir yerde. Dünya sıralamasında altıncı. Her yıl 40 milyon kişiye ağırlama hizmeti veriliyor. Temel hedefimiz; 4 yıl içinde ilk 5'te yer almak" diye konuştu.

Turizm sektöründe gençlerin daha aktif olduğunu ve genç nüfusa sahip Türkiye'yi bu açıdan daha şanslı gördüklerini dile getiren Ayık, gençlerin turizm sektörüne yönelmeleri gerektiğini bildirdi.

Turizm alanındaki eğitim sisteminin sektörle örtüşmesi gerektiğine işaret eden Ayık, sektörün yapısı itibariyle 4 yıllık fakülte eğitimine ihtiyaç olmadığını kaydetti.

Ayık, turizm sektörünün dünyanın en dinamik sektörleri arasında yer aldığının altını çizerek, insanların ihtiyaç ve beğenilerinin sürekli değiştiğini, bu değişime hızlı cevap verilmesinin önemli olduğunu anlattı.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Önder Bilgin, çalıştayda "sektörün meslek yüksekokullarından ne istediği" sorusuna yanıt aranacağını vurguladı.

Turizm sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin 4 oturumda ele alınacağı çalıştay, bugün sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Turizm Eğitim Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement