10 Milyonluk Sağlık Yatırımı Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

10 Milyonluk Sağlık Yatırımı Törenle Hizmete Açıldı

10 Milyonluk Sağlık Yatırımı Törenle Hizmete Açıldı

Nazilli'nin ilk özel hastanesi büyük bir katılımla gerçekleşen açılışa ev sahipliği yaptı.

08.04.2012 12:59

Nazilli'nin ilk özel hastanesi büyük bir katılımla gerçekleşen açılışa ev sahipliği yaptı. Aydın Milletvekilleri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve çok sayıda üst düzey sağlık çalışanının katıldığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçenin yatırımlarla güçlendiğini ve büyüdüğünü belirterek; "Dört müteşebbisin 10 milyonluk yatırımı ile ilçemize kazandırılan ilk özel hastanemiz sayesinde kalitemiz daha da artmıştır" dedi. Açılışta konuşan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç ise; "Sağlıkta dönüşüm programın bir ayağı olan özel sektör ve üniversite sağlık birimlerinin kalitesini ve kapasitesini artırarak devletin yükünü de bir anlamda özel sektörle paylaşıyoruz" dedi.

"PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ"

Özel Referans Hastanesi açılışına AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve A.Gültekin Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Koç, Aydın eski milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, Nazilli TSM Sorumlu Hekimi Hakan Derici, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Kurnaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

"10 MİLYONLUK YATIRIM"

Özel

sağlık kuruluşu kapsamında yapılan 10 milyonluk yatırımla en büyük yatırım olan Özel Nazilli Referans Hastanesinde 26'sı uzman, 4'ü pratisyen olmak üzere 30 hekim görev yapacak. 16 yataklı yoğun bakım ünitesi, yeni doğan çocuklar için 6 yoğun bakım, 5 koroner yoğun bakım, 5 genel yoğun bakım ünitesiyle 3 ameliyathane ve acil servis 24 saat hizmet verecek. 5 bin metrekare kapalı alanı bulunan hastanede 172 kişiye istihdam sağlanıyor. 63 yatak kapasiteli hastanenin Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Başhekimliğini ise Dr. Şeref Binboğa yürütüyor.

"ÖZEL TEŞEBBÜSLERLE İLÇEMİZ DEĞER KAZANIYOR"

Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçenin yatırımlarla güçlendiğini ve büyüdüğünü belirterek; "Özel teşebbüslerle ilçemiz değer kazanıyor. Dört müteşebbisin 10 milyonluk yatırımı ile ilçemize kazandırılan ilk özel hastanemiz sayesinde kalitemiz daha da artmıştır. Belediye olarak ilçemize kazandırılacak her yatırımın yanındayız. Nazilli büyümeye devam edecek" dedi.

"SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK GELİŞME OLACAK"

2023 yılına kadar yapılması planlanan özel hastanelerin yapılandırılmasını tamamladıklarını ifade eden Dr. Orhan Koç; "Çok üstün teknoloji ve nitelikli insan kapasitesinin artırılması için bakanlığımız çalışmalarını tamamladı. Nazilli'de 400 yataklı bölge hastanesinin 2013 yılında açılmasıyla birlikte ilçede sağlık alanında çok önemli adımlar atılmış olacak. 2016 yılı itibariyle Türkiye'deki tüm hastaneler 8 kişilik, 4 kişilik olmaktan kurtulacak, birer veya ikişer kişinin kalabileceği özel odaların bulunduğu son derece modern hastanelere kavuşacağız. ayrıca aydın'da önümüzdeki yıllarda 600 yatak kapasiteli bir hastane ve çok sayıda sağlık kuruluşu da hizmete girecek" dedi.

ALİ YAZAR, VELİ BOZAR DEĞİŞTİ ARTIK ALİ YAZAR ALİ BOZAR

Özel müteşebbisler tarafından açılan hastanenin vatandaşlara iyi hizmet vermesini temenni ettiklerini ifade eden MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak; "Eğer bir ülkede anayasa ile yaşam güvencesi teminat altına alınmışsa onun sürdürülebilir olması sağlık problemlerinin çözülmesiyle ulaşılabilir. Yaşam güvencesinin devam ettiği en önemli alanlardan birisi, devletin asli görevlerinden birisi sağlık alanı olmalıdır. Dolayısıyla sağlıkta ne kadar para, o kadar sağlık dönemi diye bir şey düşünülmemelidir. Devletin sağlık, eğitim ve adalet gibi görevleri vardır ki bunlar asla devredilemeyecek veya özelleştirilemeyecek alanlar olmalıdır. Bu alanlar mutlaka devlet tarafından hiç ama hiç boşluk bırakılmaması gereken alanlardır. "Yeni bir takım uygulamalar var. Bu uygulamalarda Ali yazar Veli bozardan daha çok Ali yazar Ali bozar dönemine gidilmiş durumda, karma karışık bir durum var. Halkımızın sağlığı, müteşebbislerin yarınları hepimizin isteği doğrultusunda iyi tecelli eder. En güzel söz hizmettir. Hizmet eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

"SORUMLULUK BİZİM OMUZLARIMIZDA"

Nazilli'ye sağlık hizmeti alanında önemli bir sağlık merkezi kazandırdıkları için girişimcilere teşekkür eden ve konuşmasına 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' sözleriyle başlayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem; "Devlet çok önemli ve belki de bir nefes sıhhat ondan daha çok önemli. O yüzden çok şükür bizler milletimize hizmet noktasında gerçekten millete hizmetkarlığı şiar ediniyoruz. Bu anlayışın ikame edilmesi, derinleşmesi ve kökleşmesi devletin her kurumunda önemli. Sağlıkta dönüşüm gerçekleşiyor. Bugün geldiğimiz nokta, millete hizmetkarlığı göstermektedir. Eskiden 6-7 kişilik odalarda sağlık hizmeti verilirken, belki halen çok azınlıkla da olsa hızla bir dönüşümle bütün eksikliğiyle beraber bu dönüşüm gerçekleşiyor. Vatandaşımız artık istediği hastaneye gitme şansını, fırsatını yakalamış durumda. Türkiye'nin sağlık tesislerine baktığımızda ne kadar büyüdüğünü ne kadar geliştiğini görmüş oluyoruz. Bize konuşmak düşmez, bize iş yapmak düşer. Çünkü sorumluluk bizim omurlarımızda. Nazilli Devlet Hastanesinin ve Aydın Devlet Hastanesinin açılışını yapacağız, Kuşadası'na yapılacak olan 200 yataklı devlet hastanesinin temelini atacağız. Ağız ve Diş Sağlılığı Merkezlerimizi daha büyük mekanlara hizmet alanlarına çevireceğiz. Yapacağımız daha çok şey var. Konuşmak güzel ama iş yapmak daha güzel. Arkadaşlarımız burada güzel bir iş yaparak Nazilli'ye böyle bir hastaneyi kazandırdılar kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"75 MİLYON VATANDAŞA HİZMET EDİYORUZ"

Vatandaşların hizmette nereden nerelere gelindiğini artık çok iyi bildiğine inandığını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ise; "Bizim işimiz hizmet. Biz 75 milyon vatandaşa hizmet etmek için bu göreve talip olduk. Bugün gördüğümüz bu tesislerde bu hizmetin bir ürünü. Eskiden hayal bile edilemeyen bu tip hastaneler artık Nazilli'miz ve bölgesinin cazibe merkezi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hastane açılışı için dua edilerek kurdele kesildi. Hastaneyi gezen konuklar, özel sektörün yaptığı yatırımlarla açılan hastanenin ilçeye hayırlı olmasını dilediler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Milyonluk Sağlık Yatırımı Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement