10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, doğru ve verimli işleyen basının temel direğini basın çalışanlarının oluşturduğunu bildirdi.

09.01.2012 12:46

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, doğru ve verimli işleyen basının temel direğini basın çalışanlarının oluşturduğunu bildirdi.

Uzun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, sağlıklı bir toplumun oluşması ve devamlılığının korunabilmesi için bağımsız ve tarafsız bir basının olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirtti.

Doğru ve verimli işleyen basının temel direğini basın çalışanlarının oluşturduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Küreselleşen dünyada bilginin artık sınır tanımaz bir hale gelmesi, yerel haberlerin dahi saniyeler içerisinde dünyanın her yanından takip edilebilir hale gelmesi Gazetecilik mesleğinin muhtevasını ciddi anlamda etkilemiş ve önemini arttırmıştır. Teknolojik gelişmeler Basın'ın fedakar çalışanlarının etkinliğini ve bir o kadar da iş yükünü artırırken, toplumun gelişmesi yönündeki rolünü de belirginleştirmiştir. Haberin bulunması ve kamuoyuna taşınması, halkın daha kaliteli ve daha yaygın hizmet alması gibi kutsal bir amaca da hizmet etmektedir. Bunun yanında Gazetecilik mesleğinin en önemli işlevlerinden biri de halkın kendisini yönetenleri denetleyebilme imkanına kavuşmasını sağlamasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle kutsal bir görev ifa eden değerli Basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement