10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

09.01.2012 17:20

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Milletvekili Başer, mesajında günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini belirtti.

Her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerin, doğal olarak, birçok zorlukla karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Başer şunları kaydetti:

"O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanları hususu büyük önem arz etmektedir. Yönetimle halkın arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal varoluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basın camiamız, toplumun en önemli nesnel gerçekliğidir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır."

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise mesajında, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de bağımsız basın olduğu vurguladı.

Vatandaşların bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün, modern dünyanın tartışmasız gerçeği olduğu ifade eden Başer, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, insanların toplum ve dünya ile bütünleşmesinde önemli bir misyona sahip olduğunu dile getirdi.

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement