11 Bin Nüfuslu Mahallede Köprü Sorunu - Son Dakika
Yerel

11 Bin Nüfuslu Mahallede Köprü Sorunu

11 Bin Nüfuslu Mahallede Köprü Sorunu

Sivas'ın Karşıyaka Mahallesi'nde Kızılırmak Üzerinden Geçip, Kent Merkezi ile Bağlantıyı Sağlayan Tarihi Köprünün Restorasyon İçin Kapatılacak Olması Halkı İsyan Ettirdi.

25.02.2011 19:50

SİVAS'ın Karşıyaka Mahallesi'nde Kızılırmak üzerinden geçip, kent merkezi ile bağlantıyı sağlayan tarihi köprünün restorasyon için en az 6 ay süre boyunca kapatılacak olması burada yaşayan halkı isyan ettirdi. Mahalle yakınlarına 3 yıl önce yaptırılan yeni köprünün yolunun bulunmaması tartışma yaratırken, sorunun giderilememesi durumunda ilçe halkı, kent merkezine gidip gelmek için 10 kilometre uzaklıktaki köprüyü kullanmak zorunda kalacak.

Sivas'ın kenar mahallesi Karşıyaka'yı, Kızılırmak üzerinden merkeze bağlayan tarihi Kesik Köprü'nün yıpranması nedeni ile yaz aylarında restore edilmesi kararlaştırıldı. Köprünün restorasyonunun en az süreceği belirtildi. Osmanlı döneminde yapılan ve iki aracın yan yana geçmesi mümkün olmayan bu köprünün, talebi karşılamaması nedeni ile dönemin AK Partili Belediyesi'nce 3 yıl önce başka bir noktaya köprü yapıldı. Ancak güzergahta bulunan arsaların istimlak edilmeyişi nedeni ile köprüyü mahalleye bağlayacak yol yapılamadı.

Mahalle halkı yaklaşık 3 kilometre öteye yapılan bu köprünün sorunu çözemeyeceğini ve uzak olduğunu ileri sürdü. Mahalleliler yaklaşık 11 bin kişinin yaşadığı bu bölgeye yeni bir köprü yapılması için girişimlerde bulundu. Uzun süredir kentin gündeminde yer alan mahallenin köprü sorununu yerinde inceleyen CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir vatandaşların isteklerini dinledi. Buraya yeni bir köprü yapılması gerektiğini belirten Özdemir, "Sivas'ta fabrikalar kapatılıyor, köprüler kapatılıyor, karakollar kapatılıyor ve Sivas'ta gittikçe küçülüyor. Buradan 3 kilometre ileride yapılan bir köprünün hizmet verme şansı yoktur. Hangi gerekçeyle yapıldığını bilmiyoruz. Sadece bu mahallenin değil, aynı güzergahtan gidilen 42 köyün ulaşımını sağlayacak bir köprüye ihtiyaç vardır. Bu Sivas değil, Türkiye'nin bir ayıbıdır. 'Çağ atladık, topluma hizmet götürüyoruz, yolu suyu olmayan köy kalmadı' diyen iktidara seslenmek gerekiyor. Bırakın ilçeleri, köyleri, Sivas'ın içerisinde 11 bin kişi yaşayan mahalleye bir köprü yapılamıyorsa bu şimdiye kadar Sivas'ı yönetenlerin ayıbıdır. Buraya bir köprü yapılmalıdır, bunun başka bir izahı yoktur. Biz inşallah iktidar olduğumuzda, oy versinler ya da veremesinler buraya köprü yapacağız. Bu çağda 11 bin kişinin yaşadığı bir mahallede bir köprünün olmaması Sivas adına bir ayıptır" dedi.

Özdemir, mahallenin 3 kilometre uzağına yapılan yeni köprü hakkında ise "Bundan yaklaşık 3 yıl önce yapılmış köprü bile kullanılır vaziyette değil. Bu köprünün istimlakı yapılmamış, yolları yapılmamış. Mahallelilerimizin söylediğine göre bu köprünün istimlakı yapılmış olsa bile 42 köye hizmet götürme şansı yok. Bu yeni köprü ayrıca tamamlanmalı ama mevcut tarihi köprünün yanına yeni bir köprü yapılmak zorundadır" dedi.

Yeni köprünün yapılmaması durumunda ilçe halkı şehir merkezine gidip gelmek için 10 kilometre ötedeki köprüyü kullanmak zorunda kalacağı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 11 Bin Nüfuslu Mahallede Köprü Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement