12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları - Son Dakika
Yerel

12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları

12.Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, 22 Haziran'da başlayacak.

16.06.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, 22 Haziran'da başlayacak.

İlçedeki bir dinlenme tesisinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca'nın doğası ve güzelliği ile her türlü sanata ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Sapanca'da kamuoyu ve özel girişimlerle yıl boyunca birçok sanat faaliyetinin gerçekleştirildiğine dikkati çeken Büyük, "Sapanca, geleneksel şiir akşamları ile marka haline gelmiştir. Bu sanat faaliyetleri uluslararası düzeyde oluyor. Bu nedenle, Sapanca Sakarya'nın sanat yüzü haline gelmiştir. Yaşanılabilir kentlerde kültür etkinliklerimiz en ön sıralarda yer alıyor. Bunun nedeni hem kişiler hem de yaşadığımız coğrafyadır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın değerlendirmesine göre Sakarya'nın gurur duyulacak şehir olarak ön plana çıktığını ifade eden Büyük, "Kültürel etkinliklerimizle ve her geçen gün artan faaliyetlerimizle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ise yurt içinden 15, yurt dışından 5 olmak üzere 20 şairin etkinliğe katılacağını belirterek, "Her zaman olduğu gibi bu yıl da şair dostlarımızla şiir severleri buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'nda emeği geçen ve bize her konuda destek olan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sakarya Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

22 Haziran Cuma günü ilçedeki bir otelde gerçekleştirilecek olan "Türk Şiirinin Geleceği" adlı forumla başlayacak ve 23 Haziran Cumartesi akşamı sona erecek etkinliğe Makedonya'dan Bennu Musli, Kosova'dan Canan Özer, Bulgaristan'dan Emin Hamitoğlu, Yunanistan'dan Hasan Ahmet, Kırım'dan Tair Kerimov, Ahmet Tevfik Ozan, Baki Ayhan, Cengiz Aydın, Gültekin Emre, Gonca Özmen, İbrahim Tenekeci, Haydar Ergülen, Hüseyin Akın, Mehmet aycı, Melek Özlem Sezer, Metin Cengiz, Mustafa Uçurum, Mustafa Muharrem ve Nilay Özer adlı şairler katılacak.

Muhabir: Salih Eren

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement