18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Çanakkale Bir Zaferdir, Bir Destandır. Bir Günde Kazanılmayan Bir Savaş, Bir Günde Zor Anlaşılır" Dedi.

17.03.2011 19:46

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Çanakkale bir zaferdir, bir destandır. Bir günde kazanılmayan bir savaş, bir günde zor anlaşılır" dedi.

Öz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin uzay çağının, teknolojik harikaların bile karşısında galip gelemeyeceği bir destan olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin sadece güçlerin değil, gönüllerin de bir araya geldiği bir savaş olduğunu kaydeden Öz, "Gönül, inanç, vatan, millet, bayrak seferliği ile hürriyete olan düşkünlüğün nefsi müdafaasıdır Çanakkale" dedi.

Bu savaşta üst rütbeli subaylardan, değişik meslek gruplarından, ülkenin siyasetinde, ekonomisinde, sosyal hayatında etkili olanlardan, öğrencilere kadar; ülkenin her yerinden, Kars'tan, Malatya'dan, Edirne'den nice şehit verildiğini kaydeden Faruk Öz, şunları belirtti:

"Tarihteki kahramanlıklarımızı, başarılarımızı milli günlerimizle daha anlamlı bir hale getirerek, o günleri onurla yaşayarak, bu vatanın evlatlarını tarihlerinden haberdar etme fırsatını tanıyoruz bir noktada. Dahası yarınlara hazırlıyoruz nesillerimizi. ya metrekareye altı bin kurşunun sığdığı, yaklaşık bir yıl süren yüz binlerce şehidin anılarını bir güne sığdırmak bir destanı anlamak için yeterli mi acaba? Zaferleri kazanmak kadar, zaferleri anlamak ve anlamlı hale getirmek bir o kadar önemli olsa gerek. Çanakkale bir zaferdir, bir destandır. Bir günde kazanılmayan bir savaş, bir günde zor anlaşılır herhalde."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement