18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Tekirdağ'ın İlçelerinde de Törenler Düzenlendi.

19.03.2011 14:13

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Tekirdağ'ın ilçelerinde de törenler düzenlendi.

Hayrabolu'da düzenlenen tören, Anıtpark'ta ki şehit asker anıtına Kaymakam Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Ekiyor ile Belediye Başkanı Hasan İrtem'in çelenk koymasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sadi Kıyak Öğretmenevi'nde devam eden törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi ve Kıbrıs Gazisi Ali Güz, Türk milletinin tarih boyunca adalet, hürriyet, eşitlik ve hoşgörü ilkelerinin temsilcisi olduğunu belirtti.

Türklerin hiçbir zaman zulmetmediğini ve zulme de boyun eğmediğini anlatan Güz, "Geçmişi olmayan milletler geleceği inşa edemezler. Eğer geleceğimizi inşa ederken temelleri ihmal eder veya yok sayarsak, bu milletin acılarını ve anılarını kulağımızda ve gözümüzde canlı tutmasak başımıza neler gelebileceğini asla fark edemeyiz" dedi.

Törende, ayrıca Hüseyin Korkmaz Lisesi öğrencileri de şiirler okudu.

Malkara'da düzenlenen tören de Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı. Daha sonra Şehitlik Abidesi'nde süren tören, Malkara Kültür Sarayı'nda Anadolu Lisesinin düzenlediği programla devam etti.

Çorlu'daki tören de Kaymakam Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve 3 defa yapılan saygı atışının ardından 5. Kolordu Komutanlığı bandosu tarafından çalınan İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

5. Kolordu Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Piyade Kurmay Albay Taner Kılıç, törende yaptığı konuşmada, tüm imkansızlıklara rağmen Çanakkale'nin geçilemediğini ifade etti.

Türk milletinin esir edilemeyeceğini belirten Kılıç, "Vatanın parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 96. yıl dönümüdür. Bu zafer yıkılmakta olan Osmanlı Devleti'ni küllerinden yeni bir Türk Devleti doğmasını ve Türk benliğinin kazanılmasını sağlayan bir kahramanlık ve diriliş destanıdır" dedi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, daha sonra şehitlik defterini imzaladı.

Daha sonra protokol ile askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar şehit mezarlarında dua ederek karanfiller bıraktı.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement