2015 Türkiye Su Jeti Şampiyonası - Son Dakika
Yerel

2015 Türkiye Su Jeti Şampiyonası

2015 Türkiye Su Jeti Şampiyonası 1. Ayak Yarışları, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

16.05.2015 19:09

2015 Türkiye Su Jeti Şampiyonası 1. Ayak Yarışları, Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından organize edilen şampiyonada, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 24 yarışmacı sıralama turlarına katıldı.

Kumbahçe sahilinde başlayan yarışlarda bazı sporcular da flyboard gösterisi yaptı. TMF Asbaşkanı Hamit Dizman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'da geçen yılda da su jeti yarışı yaptıklarını söyledi.

Yarışların 1. ayağına yine Bodrum'dan başladıklarını belirten Dizman, "19 Mayıs Gençlik Haftası başladı. Bu yarışı da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na adadık" dedi.

Şampiyonada 24 yarışmacının yer alacağını ifade eden Dizman, "Yarın güzel bir yarış bekliyoruz. Bodrum su sporlarıyla ünlü bir ilçemiz. Bu nedenle yarışlara buradan başlama kararı aldık" diye konuştu.

Yarışların birçok kategoride yapıldığını kaydeden Hamit Dizman, şunları söyledi:

"Yarışlar, standart jet 0-110 BG, standart jet 111-179 BG, free style, standart jet 180 BG ve üstü, pro open, bayanlar kupası, flyboard ve TMF Kupası gibi kategorilerde yapılacak. Standartların dışında modifiye edilmiş jetskiler de yarışmaya renk katacak. İzleyenleri hem hızlı hem de adrenalini bol yarış bekliyor."

Dizman, yarışın ikinci ayağını, 29 Mayıs'ta Keban Barajı'nda yapacaklarını bildirdi.

Öte yandan sıralama turları ile şovlara yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2015 Türkiye Su Jeti Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement