23 Nisan Afyonkarahisar'da Coşku İle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Afyonkarahisar'da Coşku İle Kutlandı

23 Nisan Afyonkarahisar\'da Coşku İle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Afyonkarahisar'ın ilçelerinde düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

23.04.2014 16:30  Güncelleme: 23:50

Sandıklı'daki kutlamalar,  Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman'ın çelenk koyması ile başladı.

Daha sonra Sandıklı Belediye Meydanı'nda devam eden kutlamalarda, İlçe Mili Eğitim Müdürü Karaosman, burada yaptığı konuşmada, çocukların en tabi hakkının barış ve mutluluk içinde eğitim görmeleri olduğunu söyledi.

Toplumdaki  tüm kuralların, çocukların iyi eğitim almaları için düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Karaosman, "21. yüzyıl bilgi çağı olacaktır. Bilgiyi üreten ve bilgiye sahip olan milletler gelişecek, bilgiye sahip olmayan milletler geri kalacaktır. Bu medeniyet yarışında geri kalmamak için mutlaka çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeliyiz" diye konuştu. 

Öğrencilerin şiir ve kompozisyon okudukları kutlama programında, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programları Hatice Turan Anaokulu folklor ekibinin gösterileri ile sona erdi. 

Kutlama programına, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Garnizon Komutanı jandarma üsteğmen Mustafa Kemal Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultandağı 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sultandağı'nda düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

İlçe pazar yerinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökmen Şan, milletin gerçek sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı, Türk halkının var olma savaşı içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olan 23 Nisan'ı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı dünya çocukları ile kardeşçe paylaşan ve kutlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Şan, bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutladıklarını kaydetti. 

Törende, anaokulu öğrencilerinin müzik eşliğindeki gösterileri beğeni topladı. Sultandağı Belediyesi tarafından düzenlenen palyaço gösterisinin yanı sıra öğrencilerin seslendirdiği şiir ve müzik dinletisi sunuldu. Tören öğrenci geçidinin ardından sona erdi. 

Dinar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dinar'da coşkuyla kutlandı. 

Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Orta Okulu'nda düzenlenen tören öncesinde, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Kutlama programında konuşan Tahaoğlu,  Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yıl dönümü olan bu kutlu günde bir araya gelmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. 

Tarihte önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920'nin, varlığına kastedilen yüce Türk ulusunun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelediğini ifade eden Tahtaoğlu, şöyle konuştu:

"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclis'in açıldığı 23 Nisan 1920 gününü, ulusumuza, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de Büyük Önderimiz, dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. Devlet ve millet olarak, 21. yüzyıl dünyasının gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın yaşam şartlarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız. Bu da ancak, bilime ve aklın egemenliğine dayanan eğitim yöntemiyle olanaklı kılınabilir."

Tahtaoğlu'nun konuşmasının ardından öğrencilerin gösterileri yer aldı. Anaokulu öğrencilerinin ront gösterisi, orta okul öğrencilerinin ise orotoryo dinletisi sunduğu etkinlikte, öğrenciler yumurta taşıma ve çuval yarışmalarına katıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahtaoğlu tarafından verildi. 

23 Nisan için düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini ilçe protokolü verdi.

Törene, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Garnizon Komutanı Ali Azyaman, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İscehisar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İscehisar ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı

İscehisar'daki kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasıyla başladı.

İscehisar İlköretim Kurumu'nda devam eden törenlerde, Kaymakam  Ahmet Selim Yavuz, Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve  Jandarma Komutanı İlyas Erdoğan vatandaşların bayramını kutladı. 

Öğrencilerin çeşitli halk oyunları gösterileri sunduğu törende, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Afyonkarahisar'da Coşku İle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement