24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

Mersin'deki bazı milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

23.11.2012 11:21

Mersin'deki bazı milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, mesajında, 21. yüzyılda ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olacağını belirtti.

Çocukların ve gençlerin, milli ve manevi değerlere sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rolün öğretmenlere ait olduğunu anlatan Uzun, "Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise, eğitimin temel unsurunun öğretmenler olduğunu, eğitim ve öğretime sahip çıkmanın ilk adımının öğretmenlerden geçtiğini vurguladı.

CHP Milletvekili Vahap Seçer de, Anadolu'nun en ücra köşelerinde heyecanla görev yapmaya çalışan, Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkı vermek için fedakarca hizmet veren bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

MHP Akdeniz İlçe Başkan Vekili Remzi Çıngı ise, öğretmenlerin yetiştirdikleri öğrencilerle Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştığını ifade etti.

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar da, milli ve manevi değerlere sahip bir kuşağın yetiştirilmesi için öğretmenlere büyük görevlerin düştüğünü bildirdi.

Muhabir: Mesut İnce/ Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement