27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı - Son Dakika
Yerel

27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adnan Menderes'in akıbetiyle tehdit edenlerin, 7 Haziran'da yapılacak seçimde milletten "okkalı bir Osmanlı tokadı" daha yiyeceklerini ifade etti.

26.05.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adnan Menderes'in akıbetiyle tehdit edenlerin, 7 Haziran'da yapılacak seçimde milletten "okkalı bir Osmanlı tokadı" daha yiyeceklerini ifade etti.

Bayındır, 27 Mayıs askeri darbesinin 55. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1946 yılında çok partili yaşamda yerini alan ve 1950 yılında iktidara gelen Demokrat Parti ve onun temsilcileri demokratların, 1960 yılında askeri darbeyle görevden uzaklaştırıldığını ve Başbakan Adnan Menderes ile 3 bakanının idam edildiğini hatırlattı.

Demokraside, Menderes ile "çıraklık", Turgut Özal ile "kalfalık" dönemini yaşayan Türk milletinin, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "ustalık" dönemine eriştiğini dile getiren Bayındır, şunları kaydetti:

"Şanlı demokratların günümüzdeki devamı olan hükumetimizi ve 'milletin adamı' Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Aziz Menderes'in akıbetiyle tehdit edenler, 7 Haziran seçimlerinde milletimizden okkalı bir Osmanlı tokadı daha yiyeceklerdir. Adnan Menderes Demokrasi Platformu, yeni nesillere gerçekleri aktarmak, onları demokrasi konusunda bilinçli kılmak için çabalarımızı sürdürecek, vesayetçi, cuntacı, darbeci zihniyetin günümüzdeki uzantılarının oyunlarının farkına varmaları için önemli bir laboratuvar olan 1946-1960 dönemini gündemde tutmaya devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 27 Mayıs Askeri Darbesinin 55. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement