29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Burdur'da tören düzenlendi

29.10.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Burdur'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Sayit Koca askeri araçla halkı selamladı ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Törende Burdur'daki spor ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, halk oyunları gösterisi sunuldu ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Vali Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin şahlanışıyla yapılmış ve zafere ulaşılmış bir mücadele olduğunu, Cumhuriyetin de milletin tamamına ait bir yönetim biçim olarak kabul edildiğini söyledi.

Yılmaz, "Bugün bize emanet edilen Cumhuriyeti korumak ve ileriye taşımak adına yapmamız gereken, ülkemizin her alanda dünyanın en güçlü, en ileri ülkelerinden biri haline gelmesi için üstün bir gayretle çalışmaktır" dedi.

Resmi geçitle sona eren törene protokol üyeleri, gaziler, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Karamanlı

Karamanlı kapalı pazar yerinde düzenlenen törene Kaymakam Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, daire amirleri, sivil toplum örgüt ve kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Akmeşe, Cumhuriyetin Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, tarihinin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu vurgulayan Akmeşe, "Cumhuriyetimizin temel hedefi, görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, öz güveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Temel hak ve özgürlükler, kanunlarla çerçevesi çizilen bir sistem içerisinde özgürce kullanılabilmektedir" diye konuştu.

Törende halk oyunları gösterileri sunuldu, şiir ve türküler okundu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement