32. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat'ta Koşulacak - Son Dakika
Yerel

32. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat'ta Koşulacak

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen 32.Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat Pazar günü koşulacak.

15.02.2012 17:20

Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce organize edilen 32. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat Pazar günü koşulacak.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl 267 yerli ve yabancı sporcunun katıldığı maratona bu yıl için 330 yerli ve yabancı sporcunun elektronik ortamda kayıt yaptırdığını söyledi.

Kayıtların sona ereceği 18 Şubat Cumartesi gününe kadar sporcu sayısının daha da artacağını tahmin ettiklerini belirten Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Pazar günü yapılacak 21 kilometre uzunluğundaki yarı maratona 1 Alman, 2 Moldovya, 4 Kenya, 7 Gürcistan, 3 Etiyopya, 1 Ukrayna, 1 Fas'lı olmak üzere 19 yabancı sporcu kayıt yaptırdı. 17. Halk Koşusuna ise 300 sporcunun katılması bekleniyor. Halk koşusu ve maraton için kayıt yaptıracak sporcular Trabzon Belediyesi'ne ait Cemal Kamacı Spor Merkezi'ne 18 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'a kadar başvurularını yapabilecekler."

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonlu vatandaş ve sporcuların katılacağı 17. Halk Koşusu'nun da pazar günü yapılacağını ifade ederek, Trabzonluların bu yarışmaya ilgi göstereceğine inandığını kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ise Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını, gelecek yıllarda maratona daha fazla sporcunun katılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Maraton pazar günü saat 09.30'da Sahil mevkisinde Emperyal üst geçidi altından başlayacak. Yıldızlı mevkinden dönecek sporcular, eski belediye binası önünde yarışı tamamlayacak. Yarışmada 18-39 yaş kadın ve erkek sporculardan dereceye girenlerden birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, dördüncüye ise 500 dolar para ödülü verilecek.

Maratona katılan veteran kadın ve erkek sporculara ise 11 kategoride para ödülü verilecek. Buna göre birinciye 200, ikinciye 175 ve üçüncü olan sporculara 150 lira para ödülü verilecek.

Pazar günü 09.00'da başlayacak halk koşusunda dereceye giren kadın ve erkek sporculardan ise birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye 200 lira para ödülü dağıtılacak.

- TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 32. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu 19 Şubat'ta Koşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement