"4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi" - Son Dakika
Yerel

"4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) desteğiyle savunma sanayinde yurt dışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenen "4.TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi" Gaziantep'te açıldı.

02.10.2012 17:40

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) desteğiyle savunma sanayinde yurt dışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenen "4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi" Gaziantep'te açıldı.

Vali Vekili Mevlüt Kurban, Ortadoğu Fuar Merkezi'de düzenlenen serginin açılışında, TSK'nın doğru adrese geldiğini, Gaziantepli sanayicilere kefil olduklarını belirtti. Gaziantep sanayisine fırsat verilmesi halinde bu yatırımın üstesinden geleceğini ifade eden Kurban, dış politikanın artık satranç oyununa döndüğünü dile getirerek, "Herkes hesabını doğru yapmazsa, yaptığı hamleden mat olarak çıkabiliyor" dedi. İnsanı güçlü kılanın önemli ölçüde elindeki malzemeler olduğunu dile getiren Kurban, şöyle devam etti:

"Kıbrıs çıkarmasında, malzemenin kendimize ait olmamasının sıkıntısı yaşadık. Cumhuriyeti kurarken, ölüm kalım savaşında bu çok daha fazla yaşandı. Malzeme bakımından, stratejik malzemeler bakımından dışarıya bağımlı olunmasının ne kadar acı olduğunu biliyoruz. TSK'nın bu kampanyasını destekliyoruz. Günümüzde ülkemizdeki cihazı başkasının yönlendirmesi mümkün. Bunun savaş durumunda ne gibi sorunlar yaşatacağını biliyoruz. Dışarıya bağımlılığımızı özellikle bu alanda en asgariye indirmemiz, öyle sanıyorum bağımsızlığımızın da teminatıdır, bugün için."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de serginin Gaziantep'te açılmasından gurur duyduklarını ifade etti.

Gaziantep'teki sanayinin geldiği noktayı bir örnekle anlatan Güzelbey, Gaziantepli bir ustanın kurduğu sistemle su arıtma tesisinden çıkan çamuru elektriğe çevirdiklerini ifade etti.

Tesisin hiç bir sorun olmadan çalıştığına dikkati çeken Güzelbey,

"Komutanlarımız, gönlünüz rahat olsun. Gaziantep'te, işbirliği yapabileceğiniz, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yatırımcılar her zaman vardır. Sizin yaptığınız bu sergi sayesinde ülkemiz dışarıya gidecek milyonlarca dövizi ülkede bırakacaktır. Geçmişine sahip çıkan, geleceğe güvenle bakan, el ele vermiş bir şehirde yatırım yapıyorsunuz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

-Milli tedarikçiler bulma hedefi

Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver ise bu yılki malzeme yerlileştirme sergisini, sanayi ve ticaret alanında Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olan Gaziantep'te düzenleyip, TSK'nin ihtiyaçlarıyla Gaziantep sanayisini bir araya getirerek, yerli savunma sanayinin geliştirilmesi çalışmalarına bölgede ivme kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Şanver, TSK'nın envanterinde bulunan veya envanterine yeni girecek olan sistemlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması sırasında milli tedarikçiler bulmayı amaçladıklarını kaydederek, böylece sanayicilerin büyüme ve yurt dışına açılma imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise ülke olarak ekonomik zorlukları aşarak bugünlere gelindiğini anlattı.

"Yeni ürünleri yapmak, yeni icatları çıkarmak gerek. Dünyaya servis yapan bir sanayi haline gelmemiz gerekiyor" diyen Konukoğlu, "Biz hazırız, yeter ki imkan verin. Kalıpları siz yaptırın bize kiraya verin. Ben yapamazsam başkasına verin. Böylece Türkiye de kalıp çöplüğüne dönmez" diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı'nda hiç bir şeyi olmayan Gaziantep'te boruların tüfeğe dönüştürüldüğünü hatırlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Bize tanınan imkanın karşılığını fersah fersah vermeye hazırız. Gelin bu işlemi buradan başlatalım. Bunu bir seferberlik olarak kabul edelim. Önümüzdeki bürokratik engelleri kaldırın. Biz hazırız, emirlerinizi bekliyoruz."

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, sergiyi gezen protokol üyelerine sergilenen ürünler hakkında bilgi verdi. Protokol üyeleri, sergi kapsamında gösteri uçuşu yapacak Türk Yıldızları'na ait uçak önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Serginin açılışına Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Emekli Korgeneral Dursun Bak, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ile askeri personel ve diğer davetliler katıldı.

Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın katıldığı sergide, talaşlı imalat, dövme, döküm gibi yöntemlerle üretilen malzemeler, bağlantı elemanları, lastik, plastik malzemeler, tekstil malzemeleri, filtreler, elektronik ve kimyasal malzemeler gibi çok farklı ürün gruplarına ait yaklaşık 3 bin 500 kalem malzeme yer alıyor.

Tüm sanayicileri savunma alanına yatırım yapmaya teşvik ederek, TSK'nın envanterinde bulunan veya envanterine yeni girecek ana silah sistemleri ve alt sistemlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanması sürecinde "Milli lojistik tedarikçiler bulma"nın hedeflendiği sergi, 8 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Muhabir: Orhan Çiçek/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement