8'inci Geleneksel Keçmek Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

8'inci Geleneksel Keçmek Yıl Sonu Sergisi Açıldı

8\'inci Geleneksel Keçmek Yıl Sonu Sergisi Açıldı

8’inci Geleneksel Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) el sanatları yıl sonu sergisi, Kalaba Kent Meydanı’na kurulan bin 200 metrekarelik dev çadırda açıldı.

29.05.2015 11:25

8'inci Geleneksel Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) el sanatları yıl sonu sergisi, Kalaba Kent Meydanı'na kurulan bin 200 metrekarelik dev çadırda açıldı.

Sergide KEÇMEK merkezlerinde eğitim gören 10 bin kursiyerin 28 branşta ürettiği el emeği göz nuru 2 bin 500 eser görücüye çıktı. Açılış törenine eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de katıldı. Serginin açılışında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Emrullah İşler, "Bu sergilerin bu kadar yaygınlaşmış olması gurur verici. Mustafa Ak kardeşim gerçekten güzel çalışıyor. Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi ile Keçiören'de 4 kilometrelik bir mesafe çok güzel bir alana dönüşecek. Bisiklet ve yürüyüş parkurları, sandal gezintileri ile, ıhlamur ağaçları ile Keçiören'e ciddi bir katkı sağlayacak. Birileri konuşuyor, Mustafa Ak Keçiören'de güzel hizmetler yapıyor" diye konuştu.

67 BRANŞTA KURS AÇILDI

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, KEÇMEK'in Türkiye'nin sayılı büyük kurs merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, "Bu yıl 67 branşta eğitim verdik. El sanatları, bilgisayar, müzik, kişisel gelişim, okuma yazma, meslek öğrenme ile alakalı ve benzeri kurslarımız var. Meslek kurslarımızdan mezun olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Böylece hem meslek edinmiş oluyorlar hem de iş yeri açıp işe girebiliyorlar. KEÇMEK kurslarımız bulundukları mahallelerde sosyal hayatı canlandırıyorlar. Komşuluk, arkadaşlık ilişkileri gelişiyor ve güzel dostluklar kuruluyor" dedi. 14 KEÇMEK merkezinde bu yıl 11 bin 737 öğrencinin kurs gördüğünü kaydeden Başkan Ak, "10 bin 717 öğrencimiz bir meslek öğrenip sertifika aldı. Kursumuza kaydolan öğrencilerimizin yüzde 85'i kadın, yüzde 15'i ise erkek. Kadınlarımız daha fazla ilgi gösteriyorlar" diye konuştu.

70 YAŞINDA OKUMAYI ÖĞRENDİ

Keçiören'in 900 bin nüfusu ile Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğuna işaret eden Başkan Ak, "Keçiören Belediyesi de her alanda öncü ve örnek alınan bir belediye. Keçiören Türkiye'nin parlayan yıldızıdır. Keçiörenli olmak bir ayrıcalıktır. Bizler Keçiören'i ve Keçiörenlileri çok seviyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. İkinci dönemde de bana güvenip görev verdiniz. Hiç durmadan sizlerin mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Emrullah İşler ve Başkan Ak kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Törenin yapıldığı alanı dolduran gençlerin gözdesi ise 70 yaşında okuma yazmayı öğrenen 70 yaşındaki Zehra Tokgöz oldu. Hem okuma yazma hem şiş dantel kurslarını bitirerek sertifikalarını alan Tokgöz'ü tebrik eden Mustafa Ak, "Bizim kurslarımızda yaş sınırı yoktur. Çünkü öğrenmenin yaşı yoktur. 20 kişi bir araya gelip de bizden kurs açmamızı istediğinde hemen o alanda kurs açıyoruz. Örneğin Çince ve Boşnakça kurslarını bu şekilde açtık" dedi.

Gençlere yine güngörmüş bir büyüğün aldığı diksiyon sertifikasını gösteren Başkan Ak "Gençler duydunuz mu? Türkçe'yi güzel konuşmak bakın ne kadar önemli. Tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sertifikaların verilmesinden sonra protokol heyeti hep birlikte kurdele keserek serginin açılışını yaptı. Emrullah İşler, Başkan Ak ve protokol heyetindeki diğer isimler sergi alanını gezerek KEÇMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini incelediler. Bu arada meydanda toplanan gençler, Mustafa Ceceli konseri öncesinde Şeyda Erdali'nin türküleri ile eğlenceli dakikalar yaşadılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8'inci Geleneksel Keçmek Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement